Aspin GT-21 Invictus met BMW V8

Aspin GT-21 Invictus met BMW V8

1 1654

Het Spaanse automerk Aspid is vrijwel onbekend maar met de komst van de GT-21 Invictus kan daar snel verandering in komen. Maar de BMW liefhebbers gaat het vooral om de krachtbron.

De Aspid GT-21 Invictus heeft een 450 pk sterke 4.4 V8 van BMW onder de kap, goed voor een 0-100-tijd in minder dan drie seconden, een 0-200-tijd van 10,6 seconden en een topsnelheid van 305 km/h. Dat zijn serieuze waarden die mogelijk zijn door het lage gewicht van maar 999 kg. Hiermee hoeft elke pk maar 2,2 kilo in beweging te zetten. De aandrijfkrachten worden over de 19-inch achterwielen verdeeld door een handgeschakelde zesbak of een 7-traps bak met dubbele koppeling (DTC).

Het model doet futuristisch aan en heeft wel iets weg van een Donkervoort. Breed en laag. De koplampen doen ons zelfs een beetje denken aan de BMW i8. Chef designer en Aspid oprichter, Ignacio Fernández Rodriquez, zegt: “We aim to offer a unique and unforgettable experience when a customer buys one of our sports cars. We believe our factory model and our relationship with each customer will be unique and set a new standard in the market. It will be more like the relationship experienced between a professional race driver and his race engineer and race team.” Sterke woorden en mooie beloftes. Maar wij geloven hem.

De Spaanse fabrikant wil niet meer dan 250 exemplaren op jaarbasis maken. Wat de Invictus (Latijns voor onoverwinnelijk) moet gaan kosten, is onbekend. Reken in ieder geval op meerdere tonnen (voor belastingen). Klanten zullen in ieder geval zoveel mogelijk bij het bouwproces worden betrokken. Aspid wil graag in de toekomst 20 dealers in heel Europa aanstellen.

Bron: Aspidcars.com

VERGELIJKBARE ARTIKELS

1 COMMENTAAR

Laat een reactie achter