Wel of geen BMW i5?

Wel of geen BMW i5?

3 2573

Er gaan al een tijd geruchten rond dat BMW bezig is het i merk uit te breiden met een grotere BMW i5. Nu zegt de Duitse media ook nog eens dat die auto wel eens door waterstof zou kunnen worden aangedreven. 

Volgens Ian Robertson, bestuurslid van BMW AG, is hij niet op de hoogte van dergelijke plannen. Hij geeft wel aan dat de autobouwer kijkt naar verschillende mogelijkheden om het i-label uit te bouwen, maar daarover zijn nog geen knopen doorgehakt.

Robertson laat wel weten dat het i-label een groter succes is dan de verkooporganisatie ervan had verwacht.  Op een BMW i3 is de levertijd momenteel zes maanden, op de BMW i8 zelfs anderhalf jaar. BMW bekijkt hoe het de wachttijd sterk kan reduceren.

Tesla

Ander nieuws zijn de uitspraken van Tesla-topman Elon Musk in het Duitse blad “der Spiegel”. Volgens Musk wordt er gesproken over samenwerking met BMW op het gebied van accutechniek en laadstations, maar Tesla is ook erg geïnteresseerd in de koolstofvezel-techniek die BMW samen met het concern SGL heeft.

BMW-i8-vs-TEsla-S-front-640x309

Een woordvoerster van Tesla gaf aan dat de gesprekken tussen Tesla en BMW tot nu toe informeel waren. BMW heeft zelf nog niet gereageerd op het nieuws rond de gesprekken. Tesla is nu nog geen directe concurrent van BMW vanwege de zeer kleine productieaantallen, maar Tesla wil een elektrische concurrent van de 3 Serie gaan maken en die in grote aantallen produceren.

Bronnen: Autovisie en der Spiegel

VERGELIJKBARE ARTIKELS