Wereldpremière: de BMW 6 Serie Gran Coupé

Wereldpremière: de BMW 6 Serie Gran Coupé

2 2691

Vandaag is de langverwachte BMW 6 Serie Gran Coupé voorgesteld. De BMW 6 Serie Gran Coupé verenigt het beste van twee werelden door de kwaliteiten van een exclusieve en elegante coupé te combineren met die van een ruime, luxe sedan. De kenmerkende BMW proporties vallen hierbij uitzonderlijk laag en sportief uit. Bovendien is de Gran Coupé één van de weinige auto’s in zijn soort die is voorzien van een 4+1 interieur met plaats voor 5 personen.

De BMW 6 Serie Gran Coupé is voorzien van uiterst efficiënte 6 en 8 cilinder TwinPower Turbo motoren. Topmodel is de BMW 650i Gran Coupé die voorzien is van één van de zuinigste 8-cilindermotoren ter wereld met een uitstoot onder de 200 g CO2/km. En dat bij een vermogen van 330 kW/450 pk. De markante contouren van het nieuwe model worden bepaald door een lang gestrekte motorkap, een ver naar achter geplaatst compartiment voor de inzittenden en een bijzonder lange wielbasis van 2,97 meter. In het luxueuze interieur is gebruikgemaakt van fraaie hoogwaardige materialen en de uitrusting is van het allerhoogste niveau. Zo is de BMW 6 Serie Gran Coupé standaard voorzien van volledig met leer beklede, verwarmbare en elektrisch verstelbare voorstoelen met geheugenfunctie, Dynamic Damper Control, Xenon koplampen met LED dagrijverlichting en achttraps automatische transmissie.

Nieuwe V8 toonbeeld van efficiency

In de BMW 6 Serie Gran Coupé debuteert een nieuw ontwikkelde V8-motor die nieuwe maatstaven zet op efficiencygebied. De motor maakt gebruik van de nieuwste TwinPower Turbotechnologie met twee turbo’s en VALVETRONIC waardoor de uitstoot van CO2 beperkt blijft tot 199 g/km (afhankelijk van de wielmaat). Ook de standaard gemonteerde achttrapsautomaat met Auto Start Stop-functie, voor het eerst bij een achtcilinder, draagt bij aan de gunstige emissiewaarde van de BMW 650i Gran Coupé. Voor verdere optimalisering zijn lichte materialen zoals aluminium (motorkap) kunststof (zijpanelen) en zelfs glasvezel (kofferdeksel) veelvuldig toegepast. De BMW 6 Serie Gran Coupé wordt ook geleverd met een tweetal zescilinder lijnmotoren: de BMW 640i (235 kW/320 pk) en de BMW 640d (230 kW/313 hp). Bovendien is een versie beschikbaar met vierwielaandrijving: de BMW 650i xDrive.

Veel ruimte

Bijzondere kwaliteit van deze eerste vierdeurs coupé van BMW is het ruimteaanbod en de uitstekende toegankelijkheid van de auto. De BMW 6 Serie Gran Coupé biedt voor een coupé op de achterbank volop hoofd-, been- en schouderruimte. Die ruimte is mede tot stand gekomen door de wielbasis van de 6 Serie Coupé met elf centimeter te verlengen. De hoek van de rugleuning van de achterbank is gericht op maximaal comfort. Bijzonder is bovendien dat die kan worden weggeklapt, zodat een doorlaadmogelijkheid ontstaat. De inhoud van de bagageruimte kan zodoende van een toch al riante 460 liter nog verder worden vergroot naar in totaal 1.265 liter.

BMW ConnectedDrive: assistentie voor bestuurder

Ook in de nieuwe BMW 6 Serie Gran Coupé verbindt ConnectedDrive de bestuurder met de auto en de omgeving. Op deze manier innoveert BMW rijplezier met te personaliseren toepassingen voor meer veiligheid, infotainment en gemak. Internettoepassingen als Google Local Search, weerberichten, info service, buienradar en nieuwsberichten zijn slechts een greep uit de mogelijkheden. Voor de 6 Serie Gran Coupé zijn ook beschikbaar een Head-Up Display, parkeerassistentie, internet, BMW Apps en Lane Change Warning. Een nieuwe innovatie is het waarschuwingssysteem voor aanrijdingen, dat gebruikmaakt van camera’s en radar plus een automatische remfunctie. Deze functie werkt in twee stadia: in eerste instantie geeft het systeem een optische waarschuwing. Wordt van de bestuurder evenwel een snelle reactie verwacht, dan genereert het een acute waarschuwing gecombineerd met automatische activering van de remmen.

De nieuwe troef van BMW heeft een eigen plaats in het gamma en is dé auto voor de sportief ingestelde rijder die geen compromis wil sluiten tussen exclusiviteit, luxe, design en gebruiksgemak. Daarmee valt de 6 Serie Gran Coupé exact tussen de tweedeurs 6 Serie Coupé en de 7 Serie en biedt hij het beste van beide in één. Vanaf de zomer van 2012 is de auto in Nederland leverbaar.

Bron: BMW

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 COMMENTAAR

Laat een reactie achter