Australische BMW M3 Pure Edition

Australische BMW M3 Pure Edition

1 1468

De Australische BMW-importeur heeft in 2010 van de BMW M3 een speciale uitgave laten maken. de BMW M3 Pure Edition. De oplage van 100 stuks was echter in een recordtijd verkocht. Reden voor BMW Australia om met een tweede editie te komen. Deze oplage is slechts 50 stuks.

Waarschijnlijk denkt de importeur er niet meer van te kunnen verkopen. Anders zou het lagere aantal niet te verklaren zijn. Er is een reden dat BMW Australië niet een paar extra Pure Edition’s I heeft laten bouwen. Dat zou door de eerste kopers van de sportcoupé niet gewaardeerd worden Die gingen uit van een beperkte productie van slechts 100 stuks.

 

De Pure Edition II is geen kopie van de I. Het is een op zichzelf staand actiemodel. Hij is er alleen als Coupé en kost 10.000 Australische dollars mínder dan het reguliere type, maar beschikt over een Individual-laklaag die normaliter al 10.000 dollar extra kost. Fire Orange, Dakar Yellow II, Laguna Seca, Sepang Bronze en Imola Red zijn de beschikbare tinten. Verder voorziet BMW de M3 van speciale M-stitching op de handremhandel,  krijgen de dorpels een finish-vlag, zijn de 19″ M Double-spoke wielen zwart, de nieren zijn donkerchroom en hebben de dubbele einduitlaatuitstukken een donkerchromen afwerking. Technisch is er niets gewijzigd ten opzichte van de standaard M3.

BMW Group Australia, Managing Director Phil Horton:,,Australian customers love what these cars offer in terms of looks and the performance to back it up – it is not a car for shrinking violets.”

VERGELIJKBARE ARTIKELS

3 14392

2 10234

1 COMMENTAAR

  1. Alweer een special edition? Maar wat maakt het ook uit, is een super icoon, zeker nu er NOOIT meer een M3 met v8 zal komen

Laat een reactie achter