BMW ConnectedDrive te hacken

BMW ConnectedDrive te hacken

7 2878

BMW heeft een security lek gedicht in zijn ConnectedDrive technologie die in 2,2 miljoen auto’s zoals BMW, MINI en Rolls-Royce wordt gebruikt. Door de lek konden dieven en hackers autodeuren ontgrendelen, de auto op afstand volgen en e-mails lezen. Dit blijkt uit een proef die is gehouden door de Duitse automobielclub ADAC.

De BMW ConnectedDrive Services & Apps en de intelligente bestuurdersassistentiesystemen ondersteunt de BMW rijder op alle manieren. Met de BMW ConnectedDrive technologie hebben rijders, met een sim-kaart in de Combox achterin de auto, toegang tot bepaalde functies in de auto via hun smartphone en verbinding met de buitenwereld.

combox

Het lek werd ontdekt door de Duitse autobranche organisatie ADAC toen ze aan het onderzoeken waren in hoeverre de informatie van de bestuurders bij BMW in München terechtkwamen en wat daarmee gedaan werd. BMW heeft vandaag het lek op afstand gedicht, dus eigenaren hoeven niet naar de garage. De ADAC waarschuwt nog wel: het kan zijn dat niet iedere wagen de nieuwe software al heeft ontvangen. BMW’s die bijvoorbeeld geruime tijd in een parkeergarage hebben gestaan op een lage verdieping, kunnen de update gemist hebben. Ook auto’s die in onderhoud waren, waarbij de accuspanning geruime tijd afwezig was, kunnen een probleem vormen. Dus laat het bij twijfel nog even controleren.

Bron: ADAC

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 10085

7 COMMENTAAR

 1. @Oscar: dus BMW kan altijd op afstand bij mijn iDrive uitgevoerde BMW waar ik ook ben en zonder dat ik een connected drive abonnement of bluetooth in mijn auto heb? Bizar..

 2. Voorwaarde is dan wel minimaal dat de accu vol is? 😉 In feite heeft mijn auto dus een g3 connectie ingebouwd haha.

 3. Hello, MegaLeadsTree.com is shutting down.

  We have made available all our leads in 145 countries at a one-time fee.

  Visit us on MegaLeadsTree.com.

 4. Hi,

  Your website is only listed in 8 out of a possible 12,489 directories.

  We are a service that lists your website in all these directories.

  Please visit us on DirectoryBump.com to find our more.

  Regards,
  Ruthie Cason

Laat een reactie achter