BMW i3 volgt de i8 op in de kou

BMW i3 volgt de i8 op in de kou

0 1292

Op hetzelfde testterrein in Zweden waar de BMW i8 rondjes aan het driften is probeert de BMW i3 het ook. En het lukt ook nog aardig.

Het leuke aan deze beelden is dat je kunt zien dat de mensen in de i3 er ook nog plezier aan hebben. Dit is natuurlijk voornamelijk mogelijk door de achterwielaandrijving. In een direct vergelijk met de BMW X5 die naast de i3 staat kun je zien dat de laatste best een hoge auto is. De auto heeft weer een klein beetje camouflage laten vallen. Hierdoor wordt wel duidelijk dat het productiemodel een stuk minder spannend wordt vormgegeven dan de concept. Het korte front herbergt straks de typische BMW grille.

De contouren van de motorkap zijn al goed zichtbaar. De voorruit buigt licht bovenaan en gaat over in het dak. De achterklep staat rechtop voor meer binnenruimte. Bovenaan is een dakspoiler voor betere earodynamica geplaatst. Op de portieren zitten conventioneel uitziende buitenspiegels. Het lijkt erop dat de concept toch echt een paar leuke design-features zal moeten laten vallen. De BMW i3 wordt een volledig elektrische auto. De aandrijflijn wordt nu ook getest in de praktijk met de BMW ActiveE die onlangs als proef in Nederland is gestart. Als optie komt er waarschijnlijk een range extender beschikbaar.

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 10227

1 7279

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter