BMW in Brazilië

BMW in Brazilië

0 1889

Een aantal andere automerken doen het ook. En nu gaat ook BMW proberen de tegenvallende verkopen in Europa te compenseren met een fabriek in een ander land om daar de afzet te vergroten. 

Bij het Beierse merk viel de keuze op Brazilië. Sinds 2009 is de BMW-verkoop daar met 74 procent gestegen. Hoewel het merk er jaarlijks nog altijd minder auto’s verkoopt dan het in een maand in de Verenigde Staten afzet, verwacht men veel van het land. BMW heeft een investering gepland van R$ 800 miljoen om een fabriek te bouwen in Brazilië waar er vijf van hun modellen zouden geproduceerd worden. BMW heeft het verhaal, verspreid door het nieuwsagentschap Reuters, nog niet bevestigd, maar er staat (morgen maandag) wel een ontmoeting op stapel tussen presidente Dilma Rousseff en Friedrich Eichiner, een financiële afgevaardigde van BMW.
 

Hoewel het bericht dat de fabriek er komt officieel is, zijn er nog vrijwel geen details vrijgegeven. Welke modellen er in welke aantallen gebouwd gaan worden is dus nog niet bekend. “We liggen op schema en gaan nu een investeringsplan voorleggen aan de Braziliaanse regering”, aldus BMW’s financieel directeur Friedrich Eichiner. Het is al wel bekend dat het in eerste instantie om een assemblagefabriek zal gaan, en pas in een later stadium het complete productieproces aan de fabriek wordt toevertrouwd. De nieuwe fabriek zou gebouwd worden in de zuidelijke staat Santa Catarina, in de stad Araquari.

Naast dit Braziliaanse BMW nieuws is ook bekend geworden dat Panalpina voor BMW in Brazilië auto-onderdelen gaat distributeren. Het bedrijf heeft speciaal hiervoor een nieuw logistiek centrum geopend in Cajamar, nabij São Paulo. Panalpina draagt hier zorg voor de ontvangst en opslag van goederen, de orderverzameling en de behandeling van retourgoederen alsmede de distributie van onderdelen.

Bron: Link2Brazil.com en Nieuwsblad Transport.nl

 

VERGELIJKBARE ARTIKELS

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter