BMW-klant rijdt 630.000 kilometer met dezelfde auto

BMW-klant rijdt 630.000 kilometer met dezelfde auto

4 8668

De BMW 3 Serie  heeft zich door de jaren heen niet alleen geprofileerd als de referentie op het gebied van rijplezier en dynamiek, het best verkochte BMW model is ook uiterst betrouwbaar. Bewijs daarvan is de kilometerteller van de 26-jaar oude BMW 316 E30 van het echtpaar Duvignaud-Hanssens uit Sterrebeek (B). Die duidt een astronomische 630.000 kilometer aan, bijna de afstand van een trip naar de maan en terug. 

Het echtpaar kocht de BMW 3 Serie op 29 januari 1986 en hield de wagen door de jaren heen in opperbeste staat. “Je moet op twee dingen letten: het oliepeil en de temperatuur van de motor”, geeft meneer Duvignaud zijn geheim prijs. De man rijdt al heel zijn leven met BMW. “Een bewuste keuze, want de wagens zijn bijzonder soepel en heel erg betrouwbaar.”

Vorige week voegde de onverslijtbare BMW aan de indrukwekkende kilometerstand nog een tochtje vanuit Sterrebeek naar het hoofdkantoor van BMW Belux in Bornem toe. In het BMW Driving Center, voor de gelegenheid gevuld met de zes verschillende generaties van het BMW 3 Serie gamma, kreeg het echtpaar uitleg over de nieuwe BMW 3 Serie, de vijfde al die ze intussen hebben aangekocht. En de oude? Die houden ze natuurlijk bij… op naar de 700.000 kilometer.

Bron: BMW Belux

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 8951
video

2 3588

4 COMMENTAAR

  1. Lijkt niet eens zoveel 630K. Maar toch: met hetzelfde niet gereviseerde blok, zie je niet veel. onbegrijpelijk dat ze voor de foto niet even een nieuw ophangrubber voor de uitlaat hebben gemonteerd…

  2. Het is niet een rubbertje. Er is ooit een nieuwe achterdemper gemonteerd. Bij een 316 zit die met een lasbus gemonteerd. Hier is het niet helemaal netjes gedaan en de uitlaat niet omhoog gehouden tijdens het lassen.

Laat een reactie achter