BMW wil Triumph in NL produceren?

BMW wil Triumph in NL produceren?

2 1422

Het zijn geruchten natuurlijk maar BMW is mogelijk geïnteresseerd in de autofabriek van NedCar in Born. Er is al gepast met een BMW X6 op de productieband en ook de MINI Countryman schijnt al een bezoekje te hebben gebracht.

Maar wil BMW de productiefaciliteit wel gaan gebruiken voor een model van BMW of MINI? Eind vorig jaar heeft BMW de Europese merk- en beeldrechten verkregen van het illustere Britse merk Triumph (Trade Mark E10374627).

Rover Group

BMW bezit de rechten op de naam Triumph al sinds ze Rover Group overnamen in 1994.  Naast Triumph verkreeg BMW toen de rechten over MINI, Riley, MG, Land Rover en Rolls-Royce. Toen BMW Rover en MG in 2000 verkocht aan Phoenix Group behield BMW de rechten op de merknamen MINI, Riley en Triumph. Land Rover werd verkocht aan Ford en MINI en Rolls-Royce werden zelfstandig doorontwikkeld binnen BMW Group.

Motorfietsen

BMW zou met Triumph een apart merk voorwielaangedreven auto’s kunnen ontwikkelen en is in die zin dus niet gebonden aan de historie van het merk Triumph (achterwielaangedreven open sportwagens).  Een ander interessant gegeven is dat BMW wellicht kansen ziet om in de toekomst een tweede motormerk aan zijn porfolio toe te voegen. Hoewel Triumph Motorcycles los staat van Triumph Automobiles zou het voor BMW Motorrad een interessant merk zijn om te ontwikkelen naast BMW en Husqvarna motoren. Zeker nu bekend is geworden dat Audi Ducati heeft overgenomen.

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 COMMENTAAR

  1. De naam Triumph klinkt wel goed maar ik heb toch vooral de associatie met de motorfietsen.

  2. BMW wil in Born de nieuwe X6 en de huidige X1 gaan bouwen. Een geheel nieuw merk en model ontwikkelen duurt heel lang en ik denk dat BMW Group juist belang heeft bij een extra BMW fabriek dicht bij de Duitse grens.

Laat een reactie achter