Debuut van de BMW M6 GT3

Debuut van de BMW M6 GT3

2 2084

De nieuwe BMW M6 GT3 maakte afgelopen vrijdag zijn publieke debuut op de Nürburgring tijden de “M Night” van het vijfde M Festival. Terwijl BMW Motorsport nog steeds bezig is om de uitgaande BMW Z4 GT3 verder te verbeteren. 

BMW fabrieksrijder Jörg Müller (DE) zat achter het stuur toen de racer het podium opreed. BMW Motorsport directeur Jens Marquardt kijkt uit naar het seizoen 2016 als deze auto zich moet gaan bewijzen op de internationale circuits. Hij weet zeker dat er nieuwe hoofdstukken worden geschreven in het succesverhaal van BMW Motorsport.

P90184058

Dry sump

Klanten van BMW Motorsport hadden de auto al op woensdag kunnen bewonderen in een closed room in het BMW M Test Centre in Nürburg. De gasten hadden vooral veel interesse in de 4.4-liter V8 motor met M TwinPower Turbo technologie, die ook dienst doet in de straatauto’s en eigenlijk maar licht is aangepast aan het racen. De high tech motor levert 500 pk met een heel hoog koppel en heeft een dry sump smeersysteem. De BMW M6 GT3 weegt minder dan 1.300 km en is voorzien van een sequentiële bak met zes versnellingen.

Maar voor we de auto in actie zien is het eerst nog de beurt aan de BMW Z4 GT3 die dit jaar nog een paar overwinningen binnen moet slepen.

Bron: BMW Motorsport

Van de BMW M6 GT3 zijn meer details naar buiten gebracht.

VERGELIJKBARE ARTIKELS

3 14420

3 2397

2 COMMENTAAR

Laat een reactie achter