Derde kwartaal van BMW volgens planning

Derde kwartaal van BMW volgens planning

0 1216

BMW blijft, ondanks de verslechterende marktomstandigheden, goed op koers. ,,We hebben het beste derde kwartaal in de geschiedenis van het bedrijf achter de rug. In deze periode hebben we nieuwe verkoop records behaald”, aldus Norbert Reithofer, CEO BMW.

De winst voor belasting stijgt in heel 2011 ten opzichte van 2010. Zoals de verwachtingen nu zijn zullen de  autoverkopen uitkomen op meer dan 1,6 miljoen stuks. In het derde kwartaal klom de winst met 21 procent tot 1,64 miljard euro. Dit is al meer dan vooraf was berekend. BMW heeft de groei vooral te danken aan een sterke vraag uit China. In Europa staat de autobranche er een stuk minder goed voor. „Duitsland is de enige markt van de vijf grote West-Europese markten met een stabiele groei”, aldus BMW. De groep maakte vorige maand al bekend dat de verkoop van de merken BMW, Mini en Rolls-Royce in de eerste 9 maanden van het jaar een record bereikte van 1,2 miljoen auto’s. Dat betekent een stijging van 16 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

De verschillende X modellen blijven voor goede verkoopaantallen zorgen in de periode van januari tot en met september. De X1 deed goed z’n best met een stijging van 30,4%. Ook de nieuwe X3 is een verkooptopper. De aantallen zijn meer dan verdubbeld ten opzichte van 2010.

In de eerste negen maanden zijn van de 5 Serie 250.566 exemplaren verkocht (2010: 155.648). Een groei van 61%. De 1 Serie was iets achtergebleven in z’n  nadagen, maar het nieuwe model is er nu en deze zal het de laatste drie maanden zeker goed gaan maken.

Bron:BMW AG

VERGELIJKBARE ARTIKELS

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter