Dit is de nieuwe BMW 7 Serie

Dit is de nieuwe BMW 7 Serie

6 5489

BMW heeft veel moeite om de nieuwe modellen voor de officiële introductie geheim te houden. Nu is de nieuwe BMW 7 Serie (G11/G12) aan de beurt. De auto is volledig ongecamoufleerd gefotografeerd.

Opvallend aan het geëvolueerde ontwerp zijn de chroombiezen onderaan de portieren. De carrosserie heeft wat scherpere lijnen dan de F01/F02. Verder heeft de auto vele kenmerken van de laatste generaties BMW’s overgenomen zoals de koplampen die doorlopen tot aan de grille. Deze koplampen zijn trouwens voorzien van BMW Laser Light technologie. Dit in navolging van de revolutionaire BMW i8. De nieren lopen diep door in de bumper waarop ook weer kwistig met chroomlijsten is gestrooid.

b5908a4f42ea4091b97de3e5f198a8a5

Van binnen zijn de wijzigingen op de eerste blik niet erg groot, maar reken er op dat de auto afgeladen zal zijn met de nieuwste snufjes. Het stuurwiel is voorzien van een behoorlijk dikke rand en zelfs de airbag is met leer bekleed.

Het model op de foto is een BMW 730d met opvallend grote uitlaatsierstukken. naast deze diesel komen de instap 7 Series met viercilinder motoren. Zowel diesel als benzine. Ook komt er een nieuwe hybride variant. De rest zullen de beknde zes, acht en twaalfcilinders worden.

Net als de volgende generatie 5 Serie, wordt de nieuwe BMW 7 Serie gebaseerd op BMW’s ‘35up’ platvorm. Dat betekent de toepassing van lichtgewicht materialen, zoals koolstofvezel, aluminium en zeer sterk staal. Daardoor zou de nieuwe 7-serie ongeveer 150 kg lichter zijn dan het huidige model.

De nieuwe BMW 7 Serie wordt pas verwacht op de IAA in Frankfurt in september 2015.

Bronnen: Autobuzz en Autoweek

VERGELIJKBARE ARTIKELS

6 COMMENTAAR

  1. Ik vind het een hele mooie verschijning. Elke nieuwere 7 serie moesten mensen aan wennen, maar zijn uiteindelijk tijdloze modellen gebleken.

Laat een reactie achter