Einde voor de BMW 320TC in de WTCC

Einde voor de BMW 320TC in de WTCC

0 2102

BMW heeft bekend gemaakt geen verbeteringen meer ter beschikking te stellen voor de huidige BMW 320TC in het WTCC. Door deze beslissing is het merk tegelijkertijd vrijwel kansloos om mee te strijden voor de wereldtitel.

Merken als Citroën, Honda en Lada beschikken qua motorvermogen alleen al over zo’n 50 pk meer, laat staan de andere updates waarin het nieuwe reglement voorziet. “Zo’n ombouw van de BMW 320TC is geen optie, daar wordt zelfs niet over nagedacht” heet het in Beieren. Door de BMW 320TC niet meer verder te ontwikkelen zal de achterstand op deze merken alleen nog maar groter worden.

tom_coronel_race2

Voor dit seizoen heeft BMW nog zeven 320TC’s ingezet maar hoeveel er dat volgend jaar worden is allesbehalve zeker. Voor de zogenaamde klantenteams is dit overigens niets nieuws aangezien BMW reeds in het voorjaar aankondigde geen update voor 2014 ter beschikking te stellen. Door deze beslissing is de huidige generatie BMW 320TC tegelijkertijd gedoemd om komend jaar mee te strijden in het zogenaamde B-kampioenschap voor 2013 auto’s. De vraag is nu wat de huidige BMW teams voor komend jaar beslissen, overstappen naar een ander merk of de handdoek in de ring werpen. Tom Coronel, die fan is van de achterwielaangedreven BMW’s, zegt tegen BMWblog.nl dat hij in overleg gaat met het ROAL team in de Verenigde Staten. BMW heeft al aangegeven zich niet meer op het WTCC te willen concentreren maar op de GT racerij met de BMW Z4 GT3.

Bron: motorsport total

VERGELIJKBARE ARTIKELS

3 14395

2 10236

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter