Hogere vraag, hogere produktie

Hogere vraag, hogere produktie

0 1274

De aanhoudend groeiende aantallen van BMW’s, MINI’s en Rolls-Royce’s die verkocht worden dwingen BMW om de produktiecapaciteit te verhogen.

Aan de Leipziger Volkszeitung heeft produktieleider Frank-Peter Arndt verteld dat de huidige benodigde aantallen een vergroting van de produktielijnen met duidelijk meer dan 110% nodig is. Hiervoor zullen er ook meer ploegendiensten nodig zijn.

Zoals het er nu naar uitziet zullen in 2011 meer auto’s door BMW worden geproduceerd dan in de hele historie van het merk. Als alles goed gaat zullen er meer dan 1,6 miljoen auto’s van de drie merken aan klanten worden uitgeleverd. Tot en met september zijn er 1,23 miljoen auto’s van de band gelopen. Hiermee is BMW de grootste premiumfabrikant.

Op dit moment laat de orderbasis nog geen inzinkingen zien, maar men is zich bij BMW terdege bewust van de diverse staatsschulden en de situatie in Europa. Dit kan natuurlijk leiden tot een vermindering van de verkopen. Ze zijn in ieder geval beter voorbereid op een financiële crisis dan in 2008.

Bron: Leipziger Volkszeitung via Handelsblatt

VERGELIJKBARE ARTIKELS

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter