Intentie BMW voor NedCar. Adriaan van Hooydonk over succes BMW

Intentie BMW voor NedCar. Adriaan van Hooydonk over succes BMW

2 1746

BMW heeft officieel verklaart de intentie te hebben om op termijn de productiefaciliteiten van het Nederlandse NedCar in Born te willen gebruiken.

Goed nieuws natuurlijk en niet alleen voor de fabrieksmedewerkers die mogelijk hun baan kunnen houden, maar ook voor Nederland is het geweldig nieuws als BMW hier auto’s wil gaan produceren. ”Wij zijn op zoek naar meer productiecapaciteit. Er is een intentieverklaring getekend voor het uitbesteden van de productie”, zegt een woordvoerder van BMW. Het is voor het eerst dat is bevestigd dat er gesprekken zijn, zegt bestuurder Henk van Rees van FNV Bondgenoten.

BMW wil het bedrijf niet overnemen, maar via een ander bedrijf auto’s laten bouwen. NedCar zou dan mogelijk overgenomen worden door het Eindhovense bedrijf VDL. “Dit is groot nieuws, fantastisch”, zegt Van Rees. “De bevestiging door BMW dat ze interesse hebben, is een doorbraak en een mijlpaal. Dit is het begin van witte rook.” Minister Maxime Verhagen van Economische Zaken zei in een eerste reactie: “Hiermee komt de overname van NedCar met behoud van alle banen een stap dichterbij. Maar we zijn er nog niet.” Verhagen was gisteren op bezoek bij NedCar en de VDL Groep.

BMW groeit ondanks de crisis nog steeds erg hard. Adria(a)n van Hooydonk legt het succes van BMW uit voor de camera’s van EénVandaag.

Klik hier voor de video:

http://www.eenvandaag.nl/economie/40686/het_succes_van_de_duitse_autoindustrie_

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 COMMENTAAR

Laat een reactie achter