Misschien produktie X3 in Graz

Misschien produktie X3 in Graz

0 1315

We hebben al eerder bericht over de leveringsproblemen van de huidige X3 (F25) vanuit de Verenigde Staten.

 

BMW denkt er zelfs over na om de fabrieken in Spartanburg uit te breiden. Uiteraard zijn hier grote kosten mee gemoeid. Een ander alternatief is de fabriek bij Magna in Graz (Oostenrijk). Hier is nog capacitiet over naast de produktie van de MINI Countryman R60. Daar komt bij dat de vorige generatie X3 (E83) ook hier gebouwd is. Er liepen hier destijds meer dan 600.000 X3’s van de band.

Uiteraard zal dit de benodigde voorbereiding in Graz kosten omdat de toeleveranciers voor de X3 onderdelen uiteraard rekening hebben gehouden met een produktie in de V.S. Daar komt natuurlijk ook bij dat speciaal voor de X3 ontworpen produktiemiddelen ook voor Graz beschikbaar moeten komen.

Ook zit er natuurlijk een risico voor BMW aan. Stel je voor dat de vraag naar de F25 op een dag verminderd. Dan wil je natuurlijk niet zitten met een overproduktie met de bijbehorende kosten. Op dit moment is nog niet duidelijk hoe BMW het gaat oplossen, maar dat er wat aan de levertijden gedaan moet worden is duidelijk.

Bron: kleinezeitung.at

VERGELIJKBARE ARTIKELS

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter