Mystery auto in het BMW Museum. Een ongebruikelijke puzzel in 3D

Mystery auto in het BMW Museum. Een ongebruikelijke puzzel in 3D

0 2448

Van 13 maart tot 30 April 2012 heeft het BMW Museum een nogal ongewone tentoonstelling. Een 3D puzzel gemaakt door de legendarische puzzel schrijver CUS en gepresenteerd op de BMW LMR V12, winnaar van de 1999 Le Mans en een van de meest fascinerende racewagens in de geschiedenis van BMW.

De zogenaamde “Mystery auto” zal worden geparkeerd in de foyer van het BMW Museum en kan worden bekeken zonder een toegangsbewijs. Het buitenoppervlak van de race-auto is ontworpen als een zeer uitdagend hersenbreker: puzzel die veel vindingrijkheid vergen. De puzzel bevat dan ook geen woorden, maar bestaan uitsluitend uit symbolen, mysterieuze cijfers en letters, evenals beelden, pointers en afkortingen. Alleen degenen die deze correct interpreteren bij alle 16 delen van de puzzel, en de relatie tussen hen begrijpt, snapt ook de mechanica waarmee alle onderdelen samen werken. Hiermee kan de de puzzel opgelost worden en komt met de zin betreffende de BMW LMR V12. Die zin is de juiste oplossing van de complete puzzel.

De persoon die de puzzel bedacht is CUS, die zijn identiteit achter dit acroniem verbergt. Voor een grote gemeenschap van hersenbreker fans, is hij al enkele jaren bekend als de auteur van “Duitslands meest moeilijke puzzel” – de Großes Rätselrennen (grote puzzel contest) dat in het tijdschrift supplement van de krant Süddeutsche Zeitung tot 2007 verscheen. Vandaag componeert hij nog steeds cryptische kruiswoordraadsels voor het tijdschrift, terwijl voor de Neue Zürcher Zeitung waarvoor hij schrijft “Zwitserlands  meest moeilijke puzzel”. CUS is ook de auteur van beroemde puzzels voor Langenscheidt de Goldwörterbuch (gouden woordenboek), de Schatzmarathon (schat marathon) en de TV-serie IQ-Denksport (IQ geestelijke oefeningen). CUS schreef ook verschillende boeken over bordspelletjes.

Antwoorden moeten uiterlijk op 30 April 2012 online worden ingediend bij mysterycar@bmw.de. Alle juiste oplossingen zullen worden opgenomen in een loting voor vier aantrekkelijke prijzen. De belangrijkste winnaar zal een onvergetelijke dag op de Nürburgring in de BMW M3 als onderdeel van de “BMW M ervaring krijgen. het BMW M Power Insider”programma.

Verdere informatie over de puzzel en voorwaarden, voor toegang en beschikbare prijzen zullen vanaf 12.03.12 worden geplaatst op de homepage van het BMW Museum. De site zal ook wekelijks nieuwe detailbeelden van de mysterie auto puzzel publiceren.

Bezoekers van alle leeftijden kunnen het verleden, het heden en de toekomst van het merk BMW in het BMW Welt, het BMW Museum en de BMW fabriek ontdekken. Het BMW Museum speelt hierbij een belangrijke rol. Sinds de heropening in 2008, heeft het met succes de geschiedenis van BMW presenteert en biedt het een glimp van de toekomst van BMW. Het museum verkent ook het thema van mobiliteit voor jongere bezoekers. Het Junior Museum organiseert een speciaal programma voor kinderen en jongeren en baseert haar onderwijsconcept op leren door spel. Het museum heeft ook een eigen geschiedenis: het is een van de oudste auto musea in Duitsland, werd in 1973 gebouwd en in 1999 tot een historisch monument verklaard.

Bron: BMW Group

VERGELIJKBARE ARTIKELS

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter