Strategische wijzigingen in Raad van Bestuur BMW Group.

Strategische wijzigingen in Raad van Bestuur BMW Group.

0 2599

De BMW groep zal per 1 April 2012 een aantal strategische  wijzigingen in de raad van bestuur doorvoeren. Dit alles in het kader van Strategy Number ONE.

“De rigoureuze implementatie en verfijning van onze succesvolle strategie stelt hogere eisen aan ons bedrijf in de toekomst. We moeten een organisatie hebben die kan omgaan met de toenemende complexiteit van de taken om ervoor te zorgen dat de BMW-groep haar succesvolle koers in de toekomst handhaaft, “zei Dr. Ing. Norbert Reithofer, voorzitter van de Raad van bestuur van BMW AG, in München vandaag.

Enkele van de structuren en verantwoordelijkheden binnen de Raad van bestuur zal dienovereenkomstig worden gereorganiseerd: de directie leden Dr. Ing. Klaus Draeger, eerder verantwoordelijk voor de R&D divisie, en Dr. Ing. Herbert Diess, eerder verantwoordelijk voor de inkoop en Supplier Network, zullen van rol wisselen: Diess zal de verantwoordelijkheid krijgen voor de divisie R&D binnen de Raad van bestuur, en Draeger voor de aankoopdivisie.

Ian Robertson wordt verantwoordelijk voor marketing en verkoop voor het merk BMW, BMW M en BMW i submerken, evenals de BMW groep distributiekanalen.

Harald Krüger zal verantwoordelijke lid van de Raad van bestuur voor Human Resources blijven en blijft  tot 30 juni 2012 personeelsdirecteur. Bovendien zal hij een nieuwgevormde divisie verantwoordelijk voor MINI, Rolls-Royce en BMW Motorrad, met inbegrip van de productlijnen, marketing en verkoop beheren. Hij zal ook worden belast met het uitbreiden van de BMW groep aftersales dat een belangrijke onderdeel is van Strategy Number ONE.

Vanaf 1 juli 2012 zal Milagros Caiña-Andree verantwoordelijk zijn voor de BMW groep Human Resources Division en neemt daarmee ook de rol als personeelsdirecteur. Ze is momenteel hoofd van de Human Resources in de Transport- en logistieke divisie van de Deutsche Bahn-groep en verantwoordelijk bestuurslid voor Human Resources bij Schenker AG. Voor het eerst zal een vrouw deel uitmaken van het directiecomité van de BMW Group die in 2011 een omzet realiseerde van om en bij 68 miljard euro en circa 95.500 werknemers tewerkstelt.

“Alle BMW AG Board of Management leden hebben hun functies in de afgelopen jaren. uitzonderlijk goed uitgevoerd.  Wij waarderen de leidinggevenden met een globale benadering en een breed scala van deskundigheid. Zij hebben zich bewezen op diverse gebieden van het bedrijf, “verklaarde de Voorzitter van de Raad van commissarissen van BMW AG, Prof. Dr. Ing. Joachim Milberg, na een bijeenkomst van de Raad van commissarissen in München op donderdag.

“We zijn verheugd Ms Caiña-Andree als lid van de BMW-groep  te hebben. Zij is reeds zeer succesvol in verschillende bedrijven in haar carrière geweest. MS Caiña-Andree brengt uitgebreide expertise in strategische en operationele personele middelen en personeelsbeleid bij de BMW groep, ” aldus Professor Milberg.

Er zullen geen wijzigingen in de afdelingen Financiën en productie zijn. BMW Groep directie leden Dr. Friedrich Eichiner en Frank-Peter Arndt zullen verantwoordelijk blijven voor hun huidige divisies.

Bron: BMW Group

VERGELIJKBARE ARTIKELS

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter