Produktie van een nieuwe BMW 3 Serie in beeld

Produktie van een nieuwe BMW 3 Serie in beeld

De produktie van een nieuwe BMW heeft altijd een speciale aantrekkingskracht. Het is fascinerend om te zien hoe uit een rol staal een rijdende auto kan worden geproduceerd.

De nieuwe BMW 3 Serie wordt in de fabriek in München, het zogenaamde “Stamwerk”, gebouwd. Dit is een uitermate efficiënt proces waarbij regelmatig kwaliteitschecks plaatsvinden tijdens de produktie. BMW heeft door middel van vijf filmpjes het proces in beeld gebracht.

Hierin is te zien hoe de auto begint als een rol staal die in de gigantische persen tot herkenbare delen worden gestampt. Daarna worden al deze delen aan elkaar gelast, geschroeft, gepopt en gelijmt. Hier wordt bepaald hoe stijf een auto wordt. De stijfheid heeft veel invloed op het weggedrag van een auto. Daarna moet het blanke staal natuurlijk beschermd worden tegen weersinvloeden en steenslag. Dit gebeurd in de lakstraat. Ook wordt hier de roestbescherming aangebracht.

Als de carrosserie droog is behgint de montage van alle onderdelen die er echt een auto van maken. Het “huwelijk” vindt plaats door de motor met versnellingsbak en het onderstel samen te brengen met de auto. Daarna nog de eindmontage met de eindtest en de auto is klaar om een klant ergens in de wereld heel blij te maken.

Perswerk:

Carrosseriebouw:

Lakstraat:

Montage:

Eindmontage:

 Bron: BMW Group

 

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 10228

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter