Toestemming voor windenergie in Leipzig

Toestemming voor windenergie in Leipzig

0 1681

BMW Group heeft vandaag groen licht gekregen om eigen windturbines te bouwen bij de fabriek in Leipzig. Op deze manier ontstaat ’s werelds eerste autofabriek met een eigen CO2-vrije stroomvoorziening.

De productie van de BMW i modellen die hier vanaf 2013 zal plaatsvindt, zal dan ook nieuwe maatstaven zetten op het gebied van duurzaamheid. De benodigde stroom kan straks lokaal opgewekt worden met windturbines. De fabriek zal voorzien worden van vier windturbines met een capaciteit van 2,5 MWh. Bovendien kost de productie van een BMW i ongeveer 50 procent minder energie en 70 procent minder water dan bij de toch al uiterst efficiënte productie van een gemiddelde BMW. Met deze stappen onderstreept BMW Group opnieuw haar leidende positie in de Dow Jones Sustainability Index als de meest duurzame autofabrikant ter wereld.

BMW Werk Leipzig heeft op dit moment 2.800 medewerkers waarvan er alleen al dit jaar 280 nieuw zijn aangenomen. Deze toename heeft te maken met de toekomstige bouw van de elektrovoertuigen en om de huidige produktie van de X1 te ondersteunen.

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 10344

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter