ALPINA B3 BI-TURBO F30 teaser voor debuut op Genève

ALPINA B3 BI-TURBO F30 teaser voor debuut op Genève

1 1877

De spionagefoto’s van de nieuwe ALPINA op basis van de BMW 3 Serie (F30) doen al enige tijd de ronde. Nu heeft ALPINA zelf een teaser op de website gezet van de nieuwe B3 BI-TURBO. 

De nieuwe ALPINA B3 BI-TURBO zal zijn officiële debuut maken op de Autosalon van Genève. De technische gegevens willen ze in Buchloe nog even geheim houden, maar erg verassend, net als het uiterlijk, zullen die niet zijn. Het zal een drie liter zescilinder worden met twee turbo’sHet vermogen zal iets boven de 400 pk uitkomen waarmee de ALPINA op dit moment de snelste dreier gaat worden. Standaard zal de overbrenging verzorgd worden door een acht-traps sportautomaat van ZF.

BMW-Alpina-B3-F30

Da ALPINA B3 BI-TURBO zal zowel als Sedan als Touring leverbaar worden. De nieuwe BMW 3 Serie GT krijgt waarschijnlijk niet een behandeling van ALPINA. De tweedeurs versie van de BI-TURBO zal straks met het komen van de BMW 4 Serie automatisch de ALPINA B4 BI-TURBO worden. Maar daarop moeten we zeker nog een jaar langer wachten. De ALPINA klant kan ook nog kiezen tussen achter-of vierwielaandrijving. De topsnelheid van de B3 zal om en nabij de 300 km/h liggen. de sprint van nul naar honderd kilometer per uur moet in minder dan vijf seconden lukken.

46571_f30alpinad3front_1

En dan de ALPINA D3. De dieselversie krijgt ook zeker een opvolger in de vorm van de F30. Nu levert de standaard vier cilinder dieselmotor van BMW al 218 pk. Dus ALPINA gaat proberen daar ongeveer 230 pk van te maken. Groot voordeel van de door ALPINA onder handen genomen D3 is het gunstigere verbruik.

Bron: ALPINA

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 10185

1 13567

1 COMMENTAAR

Laat een reactie achter