BMW 7 Serie LCI met M pakket

BMW 7 Serie LCI met M pakket

0 2231

Er wordt de laatste tijd veel in het hoge noorden getest in de kou. Ook de facelift van de 7 serie moet sneeuw en ijs ondergaan. De wijzigingen zullen echter subtiel zijn.

Waarom eigenlijk zul je denken. Omdat er dus iets meer verandert dan alleen een bumper of een koplamp. De techniek wordt ook aangepast. Zo zal de zes traps automaat het veld gaan ruimen voor een ZF acht traps exemplaar. Verder uiteraard LED verlichting aan de voorzijde en zullen de achterlichtunits ook opgefrist worden. De auto op de foto’s heeft een nieuw vormgegeven M Aerodynamica pakket. De voorbumper is een stuk dieper dan de standaard versie. Aan het plaatwerk zelfwordt niets gewijzigd. De grille wordt weer iets groter. De zijknipperlichten verhuizen naar de spiegelkappen.

Op motorisch vlak veranderen er ook een paar dingen. Uiteraard komt de nieuwe 381 pk sterke triturbo uit de zojuist geïntroduceerde M550d en de X5/6 M50d in de nieuwe 7 Serie. De naam van deze topdiesel wordt bij de 7 echter geen M750d. Maar gewoon 750d xDrive. De naam M past niet echt bij de toplimousine. De 740i gaat iets vermogen verliezen met de N55 motor: 320 pk. De 750i krijgt echter een stuk meer power. Hierin komt de 450 pk sterke N63 V8 onder de kap te liggen. Deze motor gaat ook gebruikt worden in de 6 Serie Gran Coupé. De 730d en de 740d krijgen ook de laatste versies van de diesels met respectievelijk 258 en 313 pk. Deze zullen ook een stukje zuiniger zijn dan de voorgangers. De 12 cilinder blijft ongewijzigd.

Van binnen krijgt de 7 Serie ook een opfrisbeurt. Zo zal de instrumentencombi een moderner uiterlijk krijgen met een aantal nieuwe funkties. Wij denken dat de 7 Serie LCI zijn debuut gaat maken op de Autosalon van Genève in maart.

Bron: AutoExpress

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 10206

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter