BMW helpt verspringers met camera systeem

BMW helpt verspringers met camera systeem

1 1153

Al decennia lang proberen coaches en trainers hulpmiddelen te ontwikkelen om de verspring-prestaties te verbeteren. Ze hebben atleten laten springen uit houten kisten om hun stappen na te bootsen en de vrijkomende krachten te meten. Nu legt de Amerikaanse Olympische Comité haar hoop op een hulpmiddel dat is ontwikkeld door dezelfde mensen die bijvoorbeeld de M6 Coupé op de wereld hebben gezet.

Als onderdeel van USOC sponsoring door BMW voorafgaand aan de Spelen van Londen, hebben de ingenieurs van BMW hun tijd besteed aan de ontwikkeling van een camera systeem dat is ontworpen om de jumpers directe feedback te kunnen geven over hun springtechnieken.

Er zijn een aantal cruciale punten voor verspringers. Onder andere de aanloopsnelheid op het moment van afzetten. De hoek van de sprong en de snelheid in de lucht. Dit was altijd slecht te meten met de beschikbare middelen.

BMW’s onderzoek gaat met behulp van een speciale “stereo” camera die is uitgerust met twee lenzen. Hiermee filmen ze de atleten als ze springen. De camera, die BMW heeft ontwikkelt ten behoeve van rijstrook-detectie systemen in de auto, zet videobeelden om in gegevens die worden verwerkt door middel van een algoritme op een open-sourcerobotica-systeem. Na een sprong spuugt het systeem drie cruciale cijfers op een monitor bij de baan: de jumper’s horizontale snelheid, zijn verticale snelheid en zijn hoek van de vlucht.

Een recente doordeweekse ochtend bij de Azusa Pacific University buiten Los Angeles. Cris Pavloff, een technologie ingenieur bij BMW, test de apparatuur voor het eerst op tienkamper Bryan Clay, een tweevoudig Olympische medaillewinnaar. Clay zegt dat hij hoopt dat hij in staat zal zijn om onmiddellijk een verandering in zijn techniek te maken terwijl de sprong nog steeds vers in zijn geheugen zit. Met dit systeem kan hij direct reageren en zijn techniek aanpassen. Hele kleine aanpassingen kunnen het verschil zijn tussen een zilveren of een gouden medaille. Met dit systeem van BMW kunnen ze de springtechnieken gelijk analyseren.
Bron: Wall Street Journal

 

 

VERGELIJKBARE ARTIKELS

1 COMMENTAAR

Laat een reactie achter