BMW i3 kan zelf parkeren

BMW i3 kan zelf parkeren

2 1567

BMW werkt aan een parkeerassistent in de BMW i3 waarmee de auto autonoom kan parkeren in parkeergarages. De assistent wordt geactiveerd via een smartwatch nadat de bestuurder is uitgestapt. Wanneer de bestuurder zijn auto weer nodig heeft, kan hij via zijn smartwatch de geparkeerde auto oproepen.

Autonoom rijden

Om autonoom te kunnen navigeren maakt de i3 gebruik van een plattegrond van de parkeergarage en laserscanners op de auto. Een GPS-signaal is hierbij niet nodig. Die zijn bovendien vaak zwak in parkeergarages. De algoritmes van het systeem moeten volgens BMW slim genoeg zijn om zelf te bepalen waar de auto is. Hiermee kan de auto obstakels herkennen en vermijden. Op de Consumer Electronics Show (CES), een beurs volgende maand in Las Vegas, wil BMW de nieuwe technologie demonstreren. Het is niet bekend wanneer de parkeerassistent op de markt komt.

P90170870

Smartwatch

Wat de precieze toegevoegde waarde van een smartwatch is, licht BMW niet toe. Zoals de technologie nu wordt beschreven, zou het ook met een smartphone kunnen werken. Mogelijk gaat het om een eigen smartwatch die BMW bij de auto levert. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld Tesla, die gebruikmaakt van een iPhone-app waarmee de bestuurder zijn auto kan openen en starten.

Wanneer en of Remote Valet Parking Assistant op de markt komt, is nog niet bekend.

Bron: BMW

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 COMMENTAAR

  1. Zou mooi zijn als dit achteraf in mijn i3 kan worden ingebouwd. Scheelt me een kwartier bij de parking bij mn werk.

Laat een reactie achter