BMW keert niet terug in Formule 1

BMW keert niet terug in Formule 1

0 1554

BMW speelt niet met de gedachte om net zoals Honda terug te keren in de Formule 1. Het verraste de Duitse autofabrikant dat Bernie Ecclestone, de commerciële baas van de koningsklasse van de autosport, afgelopen week een dergelijke voorspelling deed.

Als het aan Ecclestone ligt volgt er, na Honda, nog een fabrikant, zo laat hij aan City A.M. weten.”Ik zou niet verbaasd zijn als BMW besluit om de sport weer te gaan betreden. Ze stopten er in tegenstelling tot anderen niet grote sommen geld in. Voor hen zou het logisch kunnen zijn om terug te keren.”

“Ik weet niet met wie Bernie heeft gesproken, maar we blijven ons voornamelijk richten op de DTM”, aldus BMW’s motorsportbaas Jens Marquardt in gesprek met Autosport.com. “En laten we niet vergeten dat we het momenteel goed doen in de American Le Mans Series. We hebben absoluut geen intentie om mee te doen aan andere categorieën. De beslissing om de Formule 1 te verlaten was weloverwogen.”
bmw sauber

BMW was voor het laatst tussen 2000 en 2009 actief in de Formule 1, onder meer als zelfstandig team (BMW Sauber). Mede door het gebrek aan duurzame en milieuvriendelijke initiatieven trok het Duitse bedrijf zich terug. De nieuwe motorformule, waarin vanaf 2014 meer de nadruk wordt gelegd op deze aspecten, was voor Honda juist een reden om in 2015 terug te keren, als motorenleverancier van McLaren.

“Er zijn altijd goede instapmomenten, dat moet iedereen voor zichzelf uitmaken”, zegt Marquardt. “Wij zullen niet reageren op het nieuwe motorenreglement door in te stappen.”

Bron: Autosport.com

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 9996

2 8312

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter