BMW updates voor na de zomer van 2013

BMW updates voor na de zomer van 2013

0 2582

BMW voert deze zomer diverse updates door aan zijn modellen. Dit omvat onder andere nieuwe versies met vierwielaandrijving, meer schonere motoren en nieuwe opties.

Alle benzine uitvoeringen van zo goed als alle modellen zullen voortaan standaard voldoen aan de EU6 norm. BMW xDrive is voortaan beschikbaar op de 118d, de 318d en de 335d. De ECO PRO Modus wordt uitgebreid met nieuwe functies voor een nog betere efficiëntie. De optionele achttrapsautomaat is voortaan ook verkrijgbaar met een Launch Control. Daarnaast worden er bijkomende opties en een update van diverse functies voor BMW ConnectedDrive aangeboden.

P90120729

EU6 norm

Vanaf deze zomer voldoen weer meer modellen aan de EU6-uitlaatgasnorm. Het gaat zowel om diesels als benzinemotoren. Ook de M-modellen en de zescilindermotoren in de Z4 zijn vanaf de zomer in EU6 uitgevoerd. Begin 2014 volgt weer een update. In september 2014 moeten alle modellen aan deze strengere norm voldoen. Standaard zullen meer diesels worden uitgevoerd met BMW BluePerformance die daarmee ook gelijk aan de EU6 norm voldoen. Als autokoper zal je er weinig van merken, je krijgt wel, alleen dit jaar nog, €500,- BPM-korting op EU6-dieselmodellen.

xDrive

BMW rolt zijn vierwielaandrijvingsysteem xDrive uit over meer motorvarianten. Totaal komen er vijf nieuwe xDrive versies.Vanaf deze zomer zijn ook de 118d xDrive (F20 en F21) en 318d xDrive (F30 en F31) met 143 pk sterke dieselmotor. verkrijgbaar met xDrive. Er komt ook een nieuwe topdiesel in de 3 Serie, de 335d xDrive Sedan met 230kW/313 pk. Ook deze wordt verkrijgbaar met 4WD. Op deze laatste is de achttrapsautomaat standaard.

P90120728

Launch Control op de automaat

Over de achttraps automaat die verkrijgbaar is in de 1, 3 en 6 Serie hebben we meerdere nieuwtjes. De versnellingsbak wordt vanaf deze zomer geleverd met Launch Control-functie, waarmee je eenvoudig de maximale prestaties uit je BMW kunt halen. Tot nu leverde BMW die functie alleen op de M-modellen met DTC of SMG bak. Om gebruik te maken van de Launch Control activeert de bestuurder de DTC modus van de Driving Stability Control functie (DSC), zet hij de versnelling in de positie S en duwt gelijk de rem en het gaspedaal in. Als het rempedaal wordt losgelaten accelereert de auto zonder slip om zo optimaal gebruik te maken van het motorvermogen.

Tweede nieuwe functie bij de modellen met deze automaat is dat ze een ‘zeilfunctie’ hebben, waarbij de aandrijflijn wordt losgekoppeld als je het gaspedaal loslaat. Dit moet zorgen voor een reductie van het brandstofverbruik. Een nieuwe functie van de boordcomputer helpt om het beste moment te bepalen waarop je het gas kunt liften, om zo optimaal van de ‘zeilfunctie’ gebruik te maken.

En als laatste is nu ook op de 7 Serie is nu de optie lederen sportstuur met schakelpaddles leverbaar.

BMW ConnectedDrive

BMW ConnectedDrive wordt ook uitgebreid en verbeterd. Als eerste op de 7 Serie komen nu de opties Driving Assistant en Driving Assistant Plus. Het eerste systeem omvat onder andere Lane Departure Warning en Collision Warning die nu, tot 60 km/h, ook personen herkend waarmee een aanrijding mogelijk is. Hierbij wordt de bestuurder met optische en geluidssignalen gewaarschuwd. Tevens worden de remmen klaargezet en wordt zelfs een noodrem geactiveerd die al in kritieke situaties de snelheid uit het voertuig kan halen.

P90120725

Bij Driving Assistant Plus wordt het systeem aangevuld met Active Cruise Control met Stop & Go functie. De Lane Departure Warning waarschuwt nu al vanaf 20 km/h. En het Head-up display is nu in full colour en geeft meer informatie weer. Zoals telefoon contacten en infotainment info. vanaf de zomer 2013 is ook de nieuwe generatie Night Vision leverbaar. Dit systeem herkend nu ook dieren en wordt aangevuld met het Dynamic Light Spot die het object in de schijnwerpers zet.

P90120731

Bron: BMW

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 8205

2 14660

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter