BMW/Toyota wordt hybride

BMW/Toyota wordt hybride

0 2013

De nieuwe sportauto, die BMW en Toyota gezamenlijk ontwikkelen, wordt een tweezits hybride sportauto met supercondensator-techniek.

Bij Toyota zal de nieuwe sportauto de opvolger worden van de Supra die al enige jaren uit productie is en waarvan de in Detroit getoonde FT-1 concept car een voorbode is.

De nieuwe sportwagen krijgt een voorin geplaatste motor en de hybride aandrijflijn bestaat uit een benzinemotor met directe inspuiting en meerdere elektromotoren. De supercondensatoren zorgen voor de opslag van energie voor kortere tijd en zijn lichter dan lithium-ion accu’s. Toyota liet vorig jaar al een Yaris Hybrid R concept car zien met supercondensator-techniek en BMW werkt ook al jaren aan de ontwikkeling ervan.

In de nieuwe sportauto zou een tweeliter viercilinder benzinemotor komen gekoppeld aan een handgeschakelde versnellingsbak met dubbele koppeling. De auto zou geconstrueerd worden uit aluminium en koolstofvezel om gewicht te besparen. De nieuwe sportauto is trouwens nog maar het begin van een intensievere samenwerking tussen BMW en Toyota, want de twee merken willen nog meer hybridetechniek gaan delen in de toekomst. We verwachten de definitieve auto’s zeker niet voor 2016.

Bron: Autocar

VERGELIJKBARE ARTIKELS

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter