De BMW 507 van Elvis is thuis

De BMW 507 van Elvis is thuis

2 2129

In 1958 stond Duitsland op z’n kop: Elvis kwam! Hij moest daar zijn militaire dienstplicht vervullen. Alle jonge meisjes vielen flauw. Maar de King gaf geen concerten, hij wilde gewoon een normale soldaat zijn. In dienst reed hij in een Jeep, privé een BMW 507. En die laatste bestaat nog.

In een opslagplaats in San Francisco is de rode BMW 507 (chassisnummer 70.079) die Elvis een tijdlang gebruikte, in 2010 herontdekt. De auto is zoals zovele uit die tijd al die jaren verwaarloosd. De auto was in de jaren 50 nog spierwit, maar Elvis liet hem rood overspuiten omdat de (jonge) dames het niet konden laten om de auto te besmeuren met rode lippenstift. Nu komt diezelfde auto terug naar München.

bmw-507-elvis-3

De legendarische auto werd 14 dagen geleden vanuit de US naar Duitsland vervoerd en bevindt zich al tientallen jaren in dezelfde toestand. Destijds is de originele V8 al vervangen door een, ondertussen alweer verdwenen, Amerikaanse V8 en schijnt zelfs de achteras Amerikaans te zijn. BMW Classic heeft de auto in ontvangst genomen om hem compleet in de originele staat te restaureren. En nu komt het leuke. Tot 10 augustus staat de auto nog in het BMW Museum in München om bewonderd te worden voordat de restauratie van start gaat. De tentoonstelling heet heel toepasselijk “Elvis’ BMW 507: lost & found”.

De complete restauratie door BMW Classic gaat zo’n twee jaar in beslag nemen. Hierna zal de auto terugkeren naar de Verenigde Staten om herenigd te worden met zijn huidige eigenaar.

Bron: BMW Classic

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 COMMENTAAR

Laat een reactie achter