Facelift voor BMW 3 Serie in voorbereiding

Facelift voor BMW 3 Serie in voorbereiding

0 3771

BMW is nu al bezig met de facelift voor de huidige 3 Serie (F30/F31). Dit zal zeker te maken hebben met de zojuist gelanceerde Mercedes C-Klasse. 

Aan  de hand van de foto’s die Autowereld.com publiceerde kunnen we er van uit gaan dat er niet heel veel veranderd. Hooguit de neus krijgt een iets andere look met andere luchtinlaten en een grille die iets weg heeft van de BMW 2 Serie. Er is wel een goede kans dat Xenon het veld gaat ruimen voor LED koplampen. Uiteraard wel als optie.

82066-bmw-3-series-facelift-002

Het grootste nieuws zal onder de motorkap te vinden zijn. BMW gaat de 3 Serie voorzien van driecilinders. De driecilinders waar het om gaat zijn de 1.5 liter benzine en diesel die debuteerden in de nieuwe MINI. In die auto zijn ze respectievelijk goed voor 136 en 115 pk. Precies evenveel als de 316i en 316d, met respectievelijk een 1.6 en 2.0 liter viercilinder, momenteel kunnen opwekken. Wij denken dan ook dat die gaan verdwijnen.

Gelijktijdig met het introduceren van de facelift zullen er ook enkele nieuwe rijassistentiesystemen ten gunste van het comfort en de veiligheid op de 3 Serie verkrijgbaar zijn die nu al in de BMW 5 Serie zitten. De facelift van de BMW 3 Serie verwachten wij in de loop van 2015 bij de dealer aan te treffen.

Bron: autowereld.com

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 8358
video

2 3123

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter