Geruchten: BMW i1 en i5 in 2016 op de markt

Geruchten: BMW i1 en i5 in 2016 op de markt

0 4384

Volgens het Amerikaanse Automobile Magazine komt BMW in 2015 met de BMW i5. Dat deze auto komt is al eerder bevestigd en wij hebben daar ook al over geschreven. Maar nu wordt ook de BMW i1 genoemd die in 2016 zou komen.

Vorig jaar is al een testauto van de BMW i5 gespot. Het was nog een testmule zoals dat heet, maar toen waren al wel duidelijk elektrische motoren in de wielnaven te zien en waren er extreem smalle banden gemonteerd. Hij gaf in ieder geval aan dat er gewerkt werd met deze technieken. Nu zegt Automobile Magazine dus dat ze weten dat de i5 in 2015 op de markt komt. Sterker nog: ze beweren dat BMW in 2016 met een i1 komt. Dit is natuurlijk niet onwaarschijnlijk. Met een grotere hoeveelheid i modellen worden ze ook betaalbaarder. En een kleiner model verkoopt toch iets beter dan een grotere (duurdere).

De BMW i1 zal volgens het Amerikaanse tijdschrift een twee + twee-zitter worden. Een stadsauto met een korte wielbasis. De BMW i1, i3 en de i5 zullen beschikbaar zijn met een volledig elektrische aandrijving en als plug-in hybride. Bronnen vermelden dat de BMW i1 een klein beetje sneller zal zijn met de sprint dan een i3, maar op top iets langzamer. De i5 zal in het algemeen drietiende seconde langzamer zijn dan de i3.

Bron: Automobile Magazine

Illustratie: Autobild en AutoExpress

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 8203

1 5834

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter