Meer BMW M Performance modellen op komst

Meer BMW M Performance modellen op komst

1 1654

BMW heeft zojuist het BMW M Performance modellen programma geïntroduceerd. De eerste BMW’s die onder deze noemer op de weg komen zijn de M550d xDrive (sedan en touring), de X5 M50d en de X6 M50d. Maar er komt meer.

De BMW M135i is ons al bekend van spionagefoto’s. Nu gaan er ook de geruchten rond dat deze auto zal worden voorgesteld op de Autosalon van Genève in maart. En dan gelijk ook als drie-deurs versie. Deze 1 Serie (F21) met drie liter zes cilinder lijnmotor zal ongeveer 320 pk leveren. De motor is in basis dezelfde als in de 1 M Coupé en de Z4 sDrive35is.

Over de Z4 sDrive35is gesproken. Hieraan wordt dus ook aan gewerkt bij BMW M Performance. BMW M GmbH past het onderstel aan, zorgt voor een software upgrade voor een scherpere besturing en dynamischer weggedrag en geeft het exterieur aerodynamische verbeteringen. Of de auto ook meer vermogen krijgt weten we nog niet. Maar BMW  M Performance is dan nog niet klaar. De BMW X1 krijgt dan dezelfde behandeling. Dus er komt een zeer sportieve BMW X1. Of deze dezelfde motor krijgt is ook niet bekend aangezien de 28i ook wordt vervangen door een vier cilinder met Twin Scroll turbo. Maar de zes past er dus wel in.

Nu heeft BMW M GmbH ook gezegd dat de dieselmotoren uit de eerder genoemde M550d xDrive en X5/X6 M50d ook in de X3 en de nieuwe 3 Serie past. Dus reken maarop M Performance versies van deze modellen. Misschien dat het vermogen iets wordt teruggebracht. Wanneer deze uitvoeringen op de weg komen is nog niet bekend.

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 9957

2 8302

1 COMMENTAAR

  1. een x1 m performance riekt naar uitmelken.. Pas op BMW dat je M label niet te grabbel gooit!

Laat een reactie achter