Ook de BMW M6 krijgt een update

Ook de BMW M6 krijgt een update

2 8599

BMW presenteert de nieuwe BMW M6 Coupé, BMW M6 Cabrio en BMW M6 Gran Coupé. Het drietal vormt de benchmark in het segment van de luxueuze high-performance automobiel. Hun 4,4-liter V8-benzinemotor met TwinPower Turbo techniek levert 412 kW (560 pk) tussen 6.000 en 7.000 tpm.

Het maximumkoppel van 680 Nm is beschikbaar over een breed toerengebied (1.500-5.750 tpm). Daarmee accelereren de BMW M6 Coupé en BMW M6 Gran Coupé in 4,2 seconden naar 100 km/u. Voor wie er prijs op stelt af en toe open te rijden: de BMW M6 Cabrio opent zijn stoffen kap in 4,3 seconden. De topsnelheid van het trio is begrensd op 250 km/u. De nieuwe BMW M6 Coupé, BMW M6 Cabrio en BMW M6 Gran Coupé gaan in maart 2015 in productie en zijn per 16 december te configureren in de Online Assistant.

Het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot van de nieuwe BMW M6 Coupé en
BMW 6 Gran Coupé bedragen gemiddeld 9,9 l/100 km en 231 g/km. (BMW M6 Cabrio: 10,3 l/100 km en 239 g/km). Deze cijfers onderbouwen de uitstekende efficiency van de 4.4 V8. De geavanceerde benzinemotor is voorzien van onder meer Twin Scroll-turbotechniek, High Precision Injection, dubbele VANOS en VALVETRONIC. De motor staat al bij lage toerentallen garant voor een indrukwekkende trekkracht, een uiterst gretige gasrespons, een lineaire vermogensopbouw en een kenmerkende sound waarbij de autoliefhebber zijn vingers aflikt.

P90169551

Turbine-achtige aandrijving.

Het vermogen van de nieuwe BMW M6 Coupé, BMW M6 Cabrio en BMW M6 Gran Coupé wordt naar de achterwielen geleid door een automatische M DCT 7-trapstransmissie met dubbele koppeling en Drivelogic. De transmissie zorgt voor een turbine-achtige aandrijving, zonder dat het schakelen ook maar één keer de vermogensopbouw onderbreekt. De bestuurder kan met schakelflippers aan het stuurwiel de automaat ook zelf bedienen. Het standaard Active M Differential verdeelt de aandrijfkrachten optimaal over de achterwielen om hun grip onder alle omstandigheden te waarborgen.

Competition Package voor extra sportiviteit.

Voor de extra sportief ingestelde automobilist levert BMW de nieuwe BMW M6 Coupé, BMW M6 Cabrio en BMW M6 Gran Coupé optioneel met het Competition Package. Hiermee stijgt het vermogen van de V8 naar een overweldigende 423 kW (575 pk) tussen 6.000 en 7.000 tpm. Het maximumkoppel blijft gelijk (680 Nm) maar is tot 6.000 tpm beschikbaar. Met het Competition Package is de acceleratie naar 100 km/u nog een tiende van een seconde sneller.

P90169549

De BMW M6 Coupé, BMW M6 Cabrio en BMW M6 Gran Coupé zijn te herkennen aan hun sportuitlaatsysteem met in glimmend zwart uitgevoerde einddempers en exclusieve lichtmetalen 20-inchwielen. Bovendien wordt de bestuurder getrakteerd op een nog directer stuurgevoel en een speciale afstelling van het onderstel.

Elf BMW Individual lakkleuren.

Dat de nieuwe BMW M6 Coupé, BMW M6 Cabrio en BMW M6 Gran Coupé topsporters zijn met gevoel voor luxe, bewijst de standaarduitrusting die nu ook LED-koplampen en Park Distance Control omvat. Nieuw zijn ook de lederen bekleding ‘Merino Aragon’ met contrasterende stiksels, de interieuraccenten in glimmend zwart en de metallic carrosseriekleur ‘Jatoba’. Voor een persoonlijke touch kan de koper nu bovendien kiezen uit elf kleuren van BMW Individual. Het exclusieve karakter van de nieuwe BMW M6 Coupé, BMW M6 Cabrio en BMW M6 Gran Coupé wordt verder onderstreept door de in stijlvol zwart uitgevoerde middenconsole en de Central Information Display waarvan het design is geïnspireerd op dat van een smartphone. De BMW Head-Up Display heeft een M-specifieke layout inclusief toerenteller en ‘Shift Lights’. Ook nieuw zijn de BMW M Laptimer app om het rijgedrag te analyseren en de GoPro app die kan worden verbonden met een GoPro camera om bijvoorbeeld de snelste circuitronde vast te leggen.

Bron: BMW Nederland

VERGELIJKBARE ARTIKELS

3 14303

2 COMMENTAAR

Laat een reactie achter