Patenttekeningen BMW 1 Serie GT gelekt

Patenttekeningen BMW 1 Serie GT gelekt

0 7324

Hoe de BMW 1 Serie GT (F46) eruit gaat zien is door de  Concept Active Tourer en de Concept Active Tourer Outdoor eigenlijk al wel bekend. Nu zijn er echter patenttekeningen gelekt waarop de definitieve versie afgebeeld staat. 

De patentschetsen zijn aangetroffen op de Chinese website auto.sohu.com. Groot zijn de verschillen niet. De buitenspiegels zijn minder opvallend en de voorzijde is wat minder scherp gemaakt. Wat ons ook opvalt is dat de motorkap niet doorloopt tot aan de grille en de koplampen dit, volgen de laatste BMW trend, dit ook niet doen. De achterzijde doet ons sterk aan de BMW X1 denken.

2014-BMW-1er-GT-F46-Active-Tourer-Van-Fronttriebler-Patent-Zeichnungen-1

Zevenzitter

Zoals we al op spionagebeelden hebben kunnen zien, heeft BMW ook een zevenzitsvariant in de planning, voorzien van verlengde wielbasis. De 1-serie GT komt in de loop van volgend jaar als vijfzitter op de markt, de versie met extra zitplaatsen volgt later. Voor de duidelijkheid, dat is niet het model op de tekeningen. Op de beurs van Genève, in maart 2014, zal-ie officieel worden gepresenteerd.

2014-BMW-1er-GT-F46-Active-Tourer-Van-Fronttriebler-Patent-Zeichnungen-3

Twee- en vierwielaandrijving

De meeste mensen zullen een 1 Serie GT als voorwielaangedreven auto gaan bestellen. Hij komt namelijk op hetzelfde platvorm als de nieuwe MINI. Er komt echter ook een versie met vierwielaandrijving. Dit wordt gerealiseerd als een plug-in hybride met een 1.5 liter turbo drie-cilinder (B38) die de voorwielen aandrijft en een elektromotor voor de achterwielen. Tenminste zo worden beide concepts ook aangedreven.

Bron: Auto.sohu.com

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 8205

2 14660

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter