Plannen, inclusief BMW X7, voor Spartanburg bekend gemaakt

Plannen, inclusief BMW X7, voor Spartanburg bekend gemaakt

0 2501

De directie van BMW heeft in de fabriek in Spartanburg (South Carolina, USA) tijdens een grote persconferentie de plannen voor de Amerikaanse fabriek bekend gemaakt. Daar zat ook de aankondiging voor een BMW X7 bij.

Norbert Reithofer en Harald Krüger waren aanwezig in Spartanburg om de plannen toe te lichten. BMW gaat de fabriek flink uitbreiden. Hiermee is een kostenplaatje van ruim een miljard dollar gemoeid. Met deze uitbreiding moeten er 800 werkplakken bijkomen naar een totaal van 8.800. Hiermee wordt Spartanburg de grootste BMW productiefaciliteit ter wereld. Om deze mensen ook aan het werk te houden zal vanaf 2016 de productie met 50% verhoogd worden van 300.000 naar 450.000 geproduceerde auto’s per jaar.

P90145870

En met dit gegeven komt ook de BMW X7 om de hoek kijken. De nieuwe BMW X7 zal dus in een segment boven de BWM X5 gaan opereren. Het wordt dus een grote SUV volgens de Amerikaanse traditie. De auto wordt uitgerust met een derde zitrij en biedt plaats aan 7 volwassenen. Er is echter ook de mogelijkheid voor vijf losse luxe stoelen of gewoon één achterbank met veel beenruimte.

Op motorisch gebied werd niet veel verteld, het is echter wel te verwachten dat er een hybride variant op de markt komt. Ook een V12 zou denkbaar kunnen zijn, maar daar is eerst nog wat marktonderzoek voor nodig. Zoals het er nu naar uitziet is de BMW X7 gepland voor mosdeljaar 2018.

Bron: BMW Group

VERGELIJKBARE ARTIKELS

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter