Plug-In Hybride BMW 3 Serie in aankomst

Plug-In Hybride BMW 3 Serie in aankomst

Hybrides zijn tegenwoordig het antwoord om de gemiddelde uitstoot van een merk omlaag te krijgen. Toyota doet het al jaren en ook BMW is er steeds meer mee bezig, waarbij de laatste de BMW i3 is en de BMW i8 komt eraan. 

En nu komt er ook een Plug-In Hybride van de BMW 3 Serie. Autowereld.com heeft een prototype gesnapt tijdens het testen (let op het extra klepje op het linker voorscherm). Tot nu toe heeft BMW altijd hybrides zonder stekker gebruikt met de ActiveHybrids, maar daar komt dus verandering in. De BMW X5 Concept eDrive is een model dat gaat komen met de stekker technologie. En die heeft een heel wat andere techniek dan de achtcilinders met hulpmotor. Een Plug-In Hybride is aanzienlijk zuiniger in combinatie met een viercilinder motor, waardoor de verkopen ook een flinke lift krijgen. Vooral in ons bijtellingsvriendelijke land.

78871-bmw-3-series-plug-in-hybrid-002

Op dit moment is de 3 Serie alleen als 320d EDE uitvoering in de 20% bijtellingsklasse te vinden. Met de komst van de Plug-in Hybrid gaat hier ongetwijfeld verandering in komen en zullen zakelijke rijders meer BMW’s kunnen uitkiezen als ze een bijtellingsvriendelijke auto willen rijden. Sterker nog, de kans is groot dat de plug-in zelfs in aanmerking komt voor 7% fiscale bijtelling.

Wanneer de BMW 3 Serie Plug-In Hybrid op de markt komt weten we nog niet, maar bestaansrecht heeft de auto hier zeker, dus als BMW slim is wachten ze neit te lang meer.

78874-bmw-3-series-plug-in-hybrid-005

Bron: autowereld.com

VERGELIJKBARE ARTIKELS

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter