Prijzen van de nieuwe BMW 225xe en BMW 330e bekend

Prijzen van de nieuwe BMW 225xe en BMW 330e bekend

1 6702

BMW heeft de prijzen bekend gemaakt van zijn twee nieuwe plug-in hybrids. De 225xe, een BMW 2 Serie Active Tourer met eDrive is leverbaar vanaf € 39.800. De BMW 330e is de nieuwe plug-inhybridevariant van de 3 Serie die voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van dynamiek en efficiency. De 330e is er vanaf € 43.990. Beide modellen zijn vanaf het voorjaar van 2016 volop leverbaar en vallen dan, dankzij hun lage uitstoot van onder de 50 g/km, in de gunstige categorie van 15 procent bijtelling.

De BMW 225xe en BMW 330e zijn luxe uitgerust. De standaarduitrusting van de BMW 225xe omvat onder andere een Automatische 6-traps Steptronic transmissie, Automatische 2-zone airconditioning, elektrische interieurvoorverwarming en –voorkoeling, Lichtpakket, Comfort access pakket en eDrive Services.

P90193313

De extra functionaliteiten van eDrive Services vanuit de auto (of via de app) ten opzichte van Remote Services zijn: de mogelijkheid om naar laadpalen in de buurt te zoeken, het kunnen bekijken van de laadstatus en laadprognose, de aanwezigheid van een oplaadtimer, de mogelijkheid tot het pre-conditioneren van de auto, het kunnen bekijken van efficiency-statistieken.

De BMW 330e wordt op zijn beurt standaard geleverd met onder andere een Automatische 8-traps transmissie, Automatische 2-zone airconditioning en eDrive Services.

P90194397

Highlights nieuwe BMW 225xe

  • BMW introduceert een plug-inhybride, vierwielaangedreven variant van de BMW 2 Serie Active Tourer. Deze BMW 225xe biedt een combinatie van sportiviteit, efficiëntie en praktische bruikbaarheid die uniek is in zijn segment.
  • De driecilinder verbrandingsmotor met BMW TwinPower Turbo techniek levert 100 kW (136 pk). De elektromotor ontwikkelt 65 kW (88 pk). Het totale systeemvermogen bedraagt 165 kW (224 pk), het maximumkoppel is 385 Nm. Brandstofverbruik gecombineerd: 2,0-2,1 l/100 km; CO2-uitstoot gecombineerd: 46-49 g/km)*.
  • 15 procent bijtelling.
  • Het interieur is ruim en veelzijdig, de afmetingen zijn compact en de BMW 225xe valt op door een grote actieradius en een zeer bescheiden brandstofverbruik.
  • De combinatie van BMW eDrive en een driecilinder verbrandingsmotor zorgt voor overtuigende prestaties en een efficiënt energiegebruik.
  • Acceleratie van 0 naar 100 km/u in 6,7 seconden, topsnelheid: 202 km/u.
  • Actieradius volledig elektrische modus: maximaal 41 kilometer.
  • Topsnelheid volledig elektrische modus: 125 km/u.
  • Hoogspanningsbatterij kan volledig worden opgeladen via conventioneel huishoudelijk stopcontact in drie uur en 15 minuten via de standaard meegeleverde laadkabel. Het BMW 360 ° ELECTRIC-pakket – met een BMW i Wallbox – maakt sneller en gemakkelijk opladen in twee uur en 15 minuten mogelijk. De mobiliteitsdienst ChargeNow helpt gebruikers openbare oplaadpunten snel en gemakkelijk te vinden. Met de ChargeNow- kaart behoort contante betaling tot het verleden.
  • Combinatie van voorwielaandrijving en elektrische aandrijving op de achterwielen creëert een elektrische vierwielaandrijving die zorgt voor efficiënte mobiliteit, een grote actieradius en de dynamiek waar BMW om bekendstaat.
  • Variabel in te delen en te gebruiken bagageruimte. Geen beperking van het laadvermogen, ondanks de aanwezigheid van de batterij en de elektrische aandrijving achter.

 * Voorlopige cijfers. Verbruikscijfers op basis van de EU-testcyclus voor plug-inhybride voertuigen. Verbruik kan variëren, afhankelijk van de bandenmaat en de omstandigheden.

Highlights BMW 330e

  • De BMW 330e is de nieuwe plug-inhybride variant van de 3 Serie, die voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van dynamiek en efficiency.
  • De viercilinder verbrandingsmotor met BMW TwinPower Turbo-techniek levert 135 kW (184 pk), de elektromotor levert 65 kW (88 pk). Gezamenlijk vermogen 185 kW (252 pk), maximumkoppel 420 Nm. Brandstofverbruik gecombineerd: 1,9-2,1 l/100 km, CO2-emissie gecombineerd: 44-49 g/km)*.
  • 15 procent bijtelling.
  • BMW’s eDrive elektromotor en viercilinder verbrandingsmotor werken samen voor maximale prestaties en bieden het rijplezier waar BMW om bekendstaat.
  • De volledig elektrische modus maakt emissievrij rijden mogelijk en is daarom bij uitstek geschikt voor stads- en woon-werkverkeer.
  • BMW eDrive biedt continu minimaal 100 Nm extra koppel en kan kortstondig tot 250 Nm extra trekkracht leveren.
  • Acceleratie van 0 naar 100 km/u: 6,1 seconden; topsnelheid: 225 km/u.
  • Topsnelheid in volledig elektrische modus: 120 km/u.
  • Actieradius in volledig elektrische modus: maximaal 40 kilometer.
  • Actieradius in de praktijk: tot 600 kilometer.
  • Capaciteit van de hoogspanningsbatterij: 7,6 kWh.
  • De hoogspanningsbatterij kan – wanneer die geheel leeg is – in ongeveer drie uur en een kwartier volledig worden opgeladen via een standaard stopcontact en de meegeleverde standaard laadkabel. Sneller (2:15 uur) en gemakkelijk opladen is mogelijk met BMW 360 ° ELECTRIC (inclusief BMW i Wallbox). De mobiliteitsdienst ChargeNow vindt zeer snel en eenvoudig beschikbare openbare oplaadpunten.
  • De achterwielaandrijving en de uitgebalanceerde gewichtsverdeling staan garant voor BMW’s kenmerkende rijdynamiek gecombineerd met efficiënte mobiliteit en een grote actieradius.
  • De elektromotor is geplaatst vóór de standaard achttraps Steptronic automaat, zodat de versnellingen ook beschikbaar zijn met de volledig elektrische aandrijving.
  • De bagageruimte heeft een inhoud van 370 liter, met de mogelijkheid bagage door te laden naar de passagiersruimte, ondanks de aanwezigheid van het elektrische aandrijfsysteem

 * Voorlopige cijfers. Verbruikscijfers op basis van de EU-testcyclus voor plug-inhybride voertuigen. Verbruik kan variëren, afhankelijk van de bandenmaat en de omstandigheden.

BMW eDrive.
BMW eDrive is de aandrijftechniek die wordt gebruikt in alle elektrisch aangedreven modellen van BMW i evenals de plug-inhybrides van BMW. De belangrijkste onderdelen van de BMW eDrive-technologie zijn de synchrone elektromotor (inclusief de vermogenselektronica ontwikkeld door BMW), de lithium-ion hoogspanningsbatterij en het intelligente energiemanagement. Dat laatste zorgt ervoor dat de elektromotor en de verbrandingsmotor in de plug-in hybride BMW’s altijd optimaal samenwerken.

P90193306

De techniek biedt niet alleen uitstekende efficiency en optimale bruikbaarheid, maar ook een hoog niveau van rijdynamiek en kwaliteit. Samen met BMW’s TwinPower Turbo technologie voor verbrandingsmotoren, het intelligente lichtgewichtontwerp en geoptimaliseerde aerodynamica is BMW eDrive-technologie een van de belangrijkste elementen in BMW’s EfficientDynamics-strategie om prestaties te verhogen en het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot verder te verminderen. Bovendien biedt BMW eDrive de mogelijkheid om volledig elektrisch – en dus lokaal emissievrij – te rijden, terwijl ook lange afstanden zijn af te leggen, dankzij de uitgekiende samenwerking van de elektro- en de verbrandingsmotor.

De BMW eDrive-technologie zorgt voor een uiterst dynamische acceleratie, doordat de elektromotor meteen vanuit stilstand veel trekkracht levert. Bovendien zorgt de eBoost-functie (tijdelijke/extra ondersteuning van de elektromotor) voor het benutten van het koppel van beide motoren voor maximale acceleratiekracht. Mede daardoor levert het systeem het voor BMW kenmerkende rijplezier.

Bron: BMW Nederland

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 16975

3 16538

1 COMMENTAAR

Laat een reactie achter