Project BMW i nog eens onder de loep

Project BMW i nog eens onder de loep

0 1161

Nu verschillende overheden zich minder enthousiast lijken te tonen heeft BMW de plannen met elektrische auto’s mogelijk bijgesteld.

Momenteel wordt door BMW hard gewerkt aan de ontwikkeling van de i3 en i8 die respectievelijk volgend jaar en in 2014 op de markt verschijnen. Voor de i3 rekent BMW op een productie van 100.000 exemplaren op jaarbasis en van de i8 moeten dat er minimaal 10.000 worden. Toch denkt BMW dat de vraag naar elektrische auto’s door de zware economische tijden wel eens zou kunnen tegenvallen. Daarnaast is het aantal laadpunten in Europa nog absoluut onvoldoende en doen diverse regeringen veel te weinig aan promotie. Waarschijnlijk kost het de schatkist teveel geld als iedereen belastingvrij gaat rijden. Hierdoor is het nog steeds niet aantrekkelijk om een dergelijke auto aan te schaffen voor de consument.

BMW heeft daarom de ontwikkelingsplannen van de i1 en i5 tijdelijk opgeschort en zou zich nu meer op plug-in hybrides storten. Toch laat Norbert Reithofer, voorzitter van de raad van bestuur van BMW AG, weten door te zullen gaan met de lancering van de i3 en i8. Ook zullen diverse technieken uit deze auto’s, zoals het gebruik van carbon, terug komen in verschillende M BMW’s en AG auto’s.

Bron: Autovisie

VERGELIJKBARE ARTIKELS

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter