Rolls-Royce Ghost Serie II

Rolls-Royce Ghost Serie II

0 1388

Vijf jaar na zijn lancering krijgt de Rolls-Royce Ghost in Genève een facelift. De ‘Series II’ pakt uit met een herwerkte voorpartij en nieuwe stoelen. Daarnaast werd het multimedia-aanbod uitgebreid.

De in Genève onthulde Rolls-Royce Ghost Series II (RR4C) is de eerste update van het in 2009 gelanceerde model. De Britse constructeur heeft het model, dat een nieuw publiek heeft weten aan te spreken ondanks het prijskaartje van meer dan 200.000 euro, opgefrist om bij de tijd te blijven. Aan de voorzijde uit de facelift zich in nieuwe koplampen met een ledrand rondom voor de dagrijlichten. Achter de Spirit of Ecstasy vertrekt een vouw in de motorkap die volgens Rolls-Royce de witte sliert achter een straalvliegtuig moet voorstellen. De ingenieurs uit Goodwood hertekenden ook de bumpers, die er nu massiever uitzien.

P90144341

Binnenin werden de stoelen volledig vernieuwd. Ze zijn nu uitgerust met een elektrisch verstelbare steun voor de benen. De achterste inzittenden kunnen comfortabeler van de rit genieten en onderweg met elkaar praten dankzij de ‘Lounge’-opstelling, waarbij de stoelen lichtjes naar elkaar toe gedraaid worden. Daarnaast werd natuurlijk ook het multimedia-aanbod uitgebreid. Zo kunnen inzittenden voortaan via Wi-Fi mails versturen, telefoneren of videoconferenties houden. Of ze kunnen televisiekijken natuurlijk. Het navigatiesysteem werkt nog altijd met één enkele bedieningsknop of met stembediening. Volgens Rolls-Royce moet je gewoon een willekeurig adres uitspreken om de navigatiefunctie te activeren. Dit alles is te zien op een volledig nieuw 10,25″ high definition beeldscherm.

P90144349

Een andere technische verbetering is de komst van de SAT (Satellite Aided Transmission) op de Ghost. Dit systeem debuteerde vorig jaar op de Wraith en maakt gebruikt van GPS om mede te bepalen welke versnelling er ingeschakeld moet worden. Het levert volgens Rolls-Royce meer comfort op. Standaard staat de nieuwe Ghost op 19″ wielen, maar tegen bijbetaling is er ook 21″ lichtmetaal mogelijk.

Bron: Rolls-Royce

VERGELIJKBARE ARTIKELS

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter