STRIVE FOR PERFECTION: Rolls-Royce in het BMW museum

STRIVE FOR PERFECTION: Rolls-Royce in het BMW museum

Rolls-Royce is ondertussen alweer tien jaar het eigendom van BMW en het is tevens 150 jaar geleden dat Sir Henry Royce werd geboren. Reden genoeg dus om het merk eens goed onder de aandacht te brengen. Dit keer in het BMW Museum.

Het is de eerste keer dat Rolls-Royce een eigen tentoonstelling krijgt in het BMW museum in München. De expositie, die morgen zijn deuren voor het eerst opent, neemt de bezoeker mee langs de geschiedenis van de Britse bouwer van luxueuze auto’s. Van de eerste ontmoeting tussen Henry Royce en Charles Stewart Rolls in 1904 tot aan de laatste modellen van vandaag.

k-bigpic

STRIVE FOR PERFECTION

De wisseltentoonstelling, STRIVE FOR PERFECTION, is iets meer dan een jaar te zien in de koepel van het museum. Van 21 maart 2013 tot eind maart 2014. In totaal zullen er 15 modellen van Rolls-Royce te zien zijn in de speciale show, waaronder de experimentele Rolls-Royce 10EX uit 1926 die de potentie van de nieuwe Phantom presenteerde. Ook is er op de 1.000 m2 expositieruimte zeldzaam archiefmateriaal te zien. Maar ook kunst- en design objecten van Britse herkomst. De tentoonstelling richt zich op de geschiedenis van het fenomeen Rolls-Royce en wordt daarbij ondersteund door het klassieke Victoria & Albert Museum in London.

original

Bron: BMW Museum

VERGELIJKBARE ARTIKELS

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter