Teaser BMW Zagato Roadster

Teaser BMW Zagato Roadster

1 1301

De BMW Zagato Coupé, die eerder op Concours d’Eleganza Villa d’Este werd onthuld, heeft nu ook een dakloze variant gekregen. Tijdens het dit weekend gehouden Pebble Beach Concours d´Elegance zal hij uit de schaduw treden.

Adrian van Hooydonck, designchef bij BMW, en Norihiko Harada, die eenzelfde rol bij Zagato Milano vervult, kunnen het steeds beter met elkaar vinden. Op basis van de Zagato Coupé, waaraan de beide topontwerpers samenwerkten, verschijnt dit weekend ook een open versie. En dat is mogelijk goed nieuws voor zij die azen op een collectors item, want het is plausibel dat BMW van de Zagato Roadster, net als van de Coupé, slechts één exemplaar bouwt. München heeft echter tot dusver nog niet laten weten of ze de auto’s in de showroom zetten of dat ze eigen museumstukken worden.

Technisch zal de Roadster waarschijnlijk niet afwijken van de Coupé, en dat betekent voorin een zes-in-lijn met TwinTurbo-technologie en 340 pk. De donorauto van de gesloten BMW Zagato was immers de Z4 sDrive35is.

Bron: BMW

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 8312

1 12660

1 COMMENTAAR

  1. vet bruut man, heb de fotos al gezien.  ze hadden wel het interieur mogen aanpakken naar een meer zagato stijl

Laat een reactie achter