ALPINA komt met de D3 BiTurbo naar Frankfurt

ALPINA komt met de D3 BiTurbo naar Frankfurt

0 1950

Dit voorjaar stuurde ALPINA beelden en cijfers van de nieuwe B3 BiTurbo de wereld in. Dat is een 410 pk sterke krachtpatser die het BMW M3-bestuurders knap lastig kan maken. En uiteraard komen er ook heftige zelfontbranders uit Buchloe. Daarvoor nam men de 258 pk sterke BMW 330d als basis.

Het model heet naar goede gewoonte ALPINA D3 BiTurbo (D voor diesel) en laat maximaal 350 pk en 700 Nm koppel op de wielen los. Deze motor kennen we al uit de ALPINA D5 en de XD3. De extra trekkracht (+140 Nm) levert uiteraard een snellere sprinttijd op. In plaats van de door de BMW 330d sprinttijd van 5,6 tellen, heeft de ALPINA zeker een halve seconde minder nodig om vanuit stilstand 100 km/u aan te tikken. Over verbruiks- en emissiecijfers werden nog geen officiële mededelingen gedaan.

ALP

Er gaan nog geruchten rond dat ALPINA ook bezig is met een viercilinder bi-turbo diesel op basis van de 325d motor. Deze ALPINA kan nog makkelijker aan zuinigere verbruikswaarden komen en zal ook voor de kleinere beurs aantrekkelijker zijn.

ALPINA laat je de keuze bij de nieuwe D3 BiTurbo tussen achter- en vierwielaanaandrijving en neemt zowel een Sedan als een Touring op in het gamma. De wereldprimeur zal plaatsvinden op de IAA, dat van 12 tot 22 september in Frankfurt plaatsvindt.

Bron: alpina.de

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 10078

2 7090

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter