BMW Group benoemd tot meest duurzame onderneming uit DAX

BMW Group benoemd tot meest duurzame onderneming uit DAX

0 1487

BMW Group is opnieuw benoemd tot meest duurzame onderneming uit de Deutsche Aktien IndeX (DAX). Dit blijkt uit een brancheoverschrijdende studie van Sustainalytics, het internationale onderzoekbureau voor duurzaamheid.

Met 83 van de 100 mogelijke punten kon de BMW Group de eerste plaats uit het vorige onderzoek van 2009 nog eens bevestigen en bovendien de uitslag met bijna negen punten verder verbeteren.

De BMW Group won ook een aantal belangrijke prijzen voor zijn inzet voor duurzaamheid vorig jaar. Zo werd het bedrijf voor het zevende opeenvolgende jaar uitgeroepen tot meest duurzame autofabrikant in de Dow Jones Sustainability Index. De laatste tien jaar is de BMW Group opgenomen in de FTSE4Good, één van de belangrijkste indexen voor duurzame bedrijven. In 2011 is de BMW Group ook op de eerste plaats van alle autofabrikanten in de CDP Global 500 Ranking geeindigd.

Het Sustainalytics onderzoek wordt om de twee jaar uitgevoerd en wordt beschouwd als een van de meest uitgebreide studies in zijn soort. De evaluatie richt zich op drie gebieden: milieu, sociale verantwoordelijkheid en het beheer. Ongeveer 80 criteria worden beoordeeld van elk bedrijf: van sociale normen bij de leveranciers tot de milieuaspecten van de productie. De criteria worden gewogen op basis van branche-specifieke factoren.

bron: BMW Group

VERGELIJKBARE ARTIKELS

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter