Coronel best of the rest tijdens WTCC in Marrakech

Coronel best of the rest tijdens WTCC in Marrakech

0 3085

Tom Coronel ging zondag tijdens de eerste WTCC-race in Marrakech als derde van start. De Nederlander kwam op het Marokkaanse stratencircuit tot een tijd van 1.43.968, waarmee hij 67 duizendsten van een seconde tekort kwam voor de eerste startpositie. 

De eerste startrij was voor Menu en Huff in hun Chevrolets. De pole-position voor de tweede race ging naar Tiago Monteiro, die de kwalificatie als tiende afsloot. Hij kreeg op de eerste startrij gezelschap van Franz Engstler.

Race 1

Tom Coronel, rijdend met de ROAL Motorsport BMW 320 TC, kende een slechte start. De BMW-rijder was bij de rollende start slecht weg en werd vervolgens in een spin getikt door Alex MacDowell van Chevrolet. Hierdoor viel Coronel terug naar een twaalfde plaats maar hij werd uiteindelijk toch nog achtste. Menu behield na de start de koppositie en gaf die gedurende de race ook niet af. De safety car werd nog ingezet na een crash van James Nash (Ford), die door Franz Engstler (BMW) werd aangetikt en in de muur belandde.

Race 2

In de tweede race eindigde Tom Coronel op de vierde plaats. De BMW-coureur startte als achtste, maar stoof direct naar P3 achter polezitter James Nash (Ford) en Franz Engstler (BMW). Daar hield hij stand tot de Chevrolets dichterbij kwamen en met drie wagens de leiding overnamen. In het kampioenschap staat Tom op de vierde plek.

Coronel: “Bij de vliegende start van de eerste race kon ik het startlicht onvoldoende zien, waardoor Oriola mij buitenom passeerde. Kort daarna was het MacDowall die mij een enorme kleun op de achterbumper verkocht. Ik viel terug naar plek twaalf. Gelukkig kreeg ik de auto snel in z’n één en kon weer aansluiten. Daarna ben je alleen maar bezig met plaatsen veroveren. Bij de stilstaande start van Race 2 kwam ik mega-goed weg. Slalomde overal tussendoor en kwam achter de Ford van Nash terecht. Dat gevecht duurde net iets te lang, waardoor ook de Chevy’s voorbij kwamen. Het gemak waarmee die mannen dichterbij komen en je inhalen geeft aan dat het onmogelijk is van ze te winnen”.

Bron: RTL GP

Foto’s en video: Autosport.nl

 

VERGELIJKBARE ARTIKELS

3 14394

2 10236

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter