Dit wordt de BMW 1 Serie Sedan

Dit wordt de BMW 1 Serie Sedan

3 2524

Als je dacht dat ze in München nu alles wel bedacht hadden, komt BMW met een 1 Serie Sedan. Jawel, een kleine vierdeurs BMW. We hebben hier de eerste foto’s die een spionagefotograaf heeft geschoten bij het FIZ in München. 

Omdat dit de eerste foto’s van de kleine sedan zijn is de auto nog flink gecamoufleerd. In hoeverre de vierdeurs 1 Serie op de drie en vijfdeurs gaart lijken is nog onduidelijk. Wat wel duidelijk te zien is dat dit nieuwe model beduidend kleiner uit gaat vallen dan de BMW 3 Serie Sedan. Wel is het profiel, met de kenmerkende Hofmeister-Knick duidelijk dat van een klassieke BMW.

BMW-1er-Limousine

Voorwielaangedreven

Dan het “slechte” nieuws: de nieuwe BMW 1 Serie Sedan zal op het UKL platvorm staan. Dat houdt in dat de aandrijving via de voorwielen zal plaatsvinden. Maar als de auto net zo goed rijdt als de BMW 2 Serie Active Tourer is dat voor de meeste mensen geen straf. Uit deze configuratie is het ook logisch dat de motor dwars geplaatst wordt. Hierdoor is er alleen plaats voor drie- en viercilinder motoren. In de toekomt zal ook xDrive worden aangeboden op de kleine BMW Sedan. BMW heeft natuurlijk een naam hoog te houden als grootste fabrikant van vierwielaangedreven voertuigen. Naast de driecilinders B37 en B38, krijgen de turbo viercilinders B47 en B48 vermogens tot meer dan 200 pk mee. Daar kan de concurrentie als de Audi S3 Sedan en de Mercedes CLA 45 AMG nog een puntje aan zuigen.

De nieuwe BMW 1 Serie Sedan wordt niet eerder op de markt verwacht dan 2016.

Bron: bimmertoday.de

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 16945

2 8096

3 COMMENTAAR

Laat een reactie achter