BMW brengt nieuw merk uit in China

BMW brengt nieuw merk uit in China

0 1909

In samenwerking met z’n Chinese partner Brilliance gaat BMW een nieuw merk lanceren. Wel een beetje onder dwang van de Chinese overheid. Hoe dat zit lees je hieronder.

De Chinese overheid vindt het heel mooi dat Westerse autobouwers bij ze over de vloer komen om geld te verdienen. Dit helpt ook met de werkgelegenheid. Maar daar staat wel wat tegenover. Zo moet je als buitenlands bedrijf een partnerschap aangaan met een Chinese fabrikant. BMW heeft hierbij al jarenlang geleden gekozen voor Brilliance Automotive Ltd. Maar er wordt ook verwacht dat je op Chinese bodem een nieuw merk lanceert. Hoe dat Chinese submerk van BMW gaat heten, is nog onbekend, wel weten we dat de eerste auto met het nieuwe logo een elektrische is. Ook op dringend verzoek van de Chinese overheid. Volgens de krant Jinghua Times is die auto gebaseerd op de 3-serie, voortbewogen door een elektrische aandrijflijn van Brilliance.

De 50-50 joint venture tussen BMW en Brilliance bouwt in China op dit moment de 3 Serie, de 5 Serie en de X1. De overige modellen worden geïmporteerd. In de eerste helft van 2012 verkocht BMW in China een kleine 140.000 auto’s, ruim een kwart meer dan in deze periode vorig jaar.

BMW is zeker niet de eerste of enige autofabrikant met Chinese vrienden en een eigen Chinees merk. Mercedes (Daimler AG) heeft bijvoorbeeld samen met BYD het merk Denza gelanceerd.

Bron: Autoweek

VERGELIJKBARE ARTIKELS

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter