De BMW Zagato Coupé. Duitse degelijkheid en Italiaanse passie

De BMW Zagato Coupé. Duitse degelijkheid en Italiaanse passie

1 1484

Het Concorso d’Eleganza Villa d’Este is dit jaar opnieuw decor van een spectaculaire wereldpremière. De BMW Zagato Coupé.

Daarmee bouwt het evenement verder aan haar traditie als internationaal toonaangevend evenement voor carrossiebouwers. Vandaag presenteert de aloude Milanese carrossier Zagato in samenwerking met BMW de BMW Zagato Coupé. BMW maakt er een traditie van om speciale one-off modellen op het Italiaanse Concorso d‘Eleganza Villa d’Este te presenteren. Na diverse concept cars op eerdere edities, is het nu de beurt aan deze BMW Zagato Coupé. De Duitse autobouwer ging ervoor een samenwerking aan met het Italiaanse designhuis Zagato. Er is er maar één gebouwd. Deze auto heeft Zagato met de hand gemaakt. Een ontwerp van Andrea Zagato, zijn vrouw Marella Rivolta is verantwoordelijk voor het interieur. Auto’s bouwen is een familie-aangelegenheid in Italië en alles is met elkaar verbonden.

De BMW Zagato Coupé is volledig rijklaar en is dus eventueel te koop. Of dat ook gaat gebeuren, zegt BMW nog niet. De auto is straat legaal dus er kan gewoon een kenteken op. De koper zal er in ieder wel mee opvallen, want de Zagato Coupé mist de karakteristieke lijnen die we van BMW gewend zijn. De invloed van het Italiaanse stylinghuis daarentegen is duidelijk zichtbaar. Een voorbeeld hiervan zijn de Z-elementen in de grille, de oplopende taillelijn en het double bubble-dak.

De auto staat op 19”  lichtmetalen wielen. Ook de kleur ‘Rosso Vivace’ spreekt tot de verbeelding. De Zagato Coupé is gebaseerd op de Z4 sDrive35si en zijn techniek en heeft daardoor een 340 pk sterke zescilinder onder de motorkap. Prestatiecijfers zijn nog niet bekend, maar zullen niet veel afwijken van de BW waar hij is van afgeleid.

Bron: BMW

VERGELIJKBARE ARTIKELS

1 COMMENTAAR

  1. Super leuk om de making of video te zien. Nu pas begrijp ik dat de Z niet de laatste letter van het alfabet is maar de eerste letter die italie met duitsland verbind. Ze moeten deze Z4 dan ook beter de Zagato 4 coupe noemen!

Laat een reactie achter